2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2022. Június 15. 21:28, szerda | Kultúra
Forrás: samorin.sk • VMK

Meghívó: Komámasszony, hol a stukker? • komédia a somorjai VMK-ban

Meghívó: Komámasszony, hol a stukker? • komédia a somorjai VMK-ban

Igazi kelet-európai komédiát láthatnak azok, akik június 20-án a somorjai Városi Művelődési Központ színpadát választják.

Az április 11-én elhunyt Görgey Gábor Kossuth-díjas író, költő műfordító Komámasszony, hol a stukker? című vígjátékát hozza el a somorjai Városi Művelődési Központ színpadára 2022. június 20-án a The Art művészeti ügynökség.

Az előadást, amely a The Art művészeti ügynökség és a Pozsonyi Színművészeti Egyetem közös produkciója, Hargitai Iván, a budapesti József Attila színház művészeti vezetője rendezte. A producer Tóth Tibor Jászai Mari-díjas színművész. A produkció asszisztense Schlár Gréta volt.

Öt fiatal férfi, öt különböző helyről, különböző társadalmi réteget képvisel. Egy szobából képtelenek kitörni, mert képtelenek a stukker (a hatalom) kísértésének ellenállni. Vajon lesz valaki, aki képes lesz átlépni a saját árnyékán? Vajon mi, te, én képesek lennénk? Igazi kelet-európai komédia: a miénk. Nevetünk is, vicsorgunk is. Ellenállhatatlan sodrás ez, kilencven percben.

Görgey Gábor darabja olyan fiktív történet, parabola, mely az emberben eredendően benne levő hatalom akarásáról szól. Csapdahelyzet, mert fontosabb az uralkodás (az élet minden területének irányítása: az életfilozófiánk meghatározása), mint a szabadság.

Forrás: ATEMPO.sk

Görgey Gábor komédiájának szereplői Tóth Károly (Cuki, az alvilágból), Béhr Márton (A Méltóságos), Melecsky Kristóf (K. Müller), Béhr László (Kiss, az intelektüel), Szebellai Dániel (Márton, a vidéki).

A 19.00 órakor kezdődő előadásra jegyek még kaphatók a vmk jegypénztárában, vagy online a www.mskssamorin.maxiticket.sk-n.

Címkék: komédia, somorja, színház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 20. 18:36, szombat | Kultúra

Újabb fellépőkkel bővült Gombaszög zenei kínálata

Már csak néhány napig tart a kedvezményes tavaszi jegyvásár, így készítettünk egy kis kedvcsinálót azoknak, akik még nem váltottak bérletet Gombaszögre, a nyár legnagyobb bulijára.

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Május 17. 09:50, péntek | Magyarország

Orbán: Imádkozunk, hogy Fico minél hamarabb felépüljön

Emlékszem, amikor Szerbiában lelőtték Zoran Djindjic volt miniszterelnököt. Európának azt a területét veszélyes régiónak tartották. Akkor mindenki megdöbbent és elborzadt - mondta Orbán Viktor.