2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Május 31. 07:59, szerda | Kzélet
Forrás: teraz.sk

Megfelelő figyelmet kell fordítani az uniós témákra

Megfelelő figyelmet kell fordítani az uniós témákra

Az Európai Unió, az eurózóna és a Schengen tagjaként páratlan lehetőségeket kapunk Szlovákia gazdasági és szociális helyzetének javítására - jelentette ki Ódor Lajos miniszterelnök.

Az Európai Unióban tárgyalt kérdések a szlovákok életére is közvetlen hatással vannak, ezért kellő figyelmet kell fordítani rájuk. Ezt hangsúlyozta Ódor Lajos kormányfő kedden az Európai Parlament (EP) elnökével, Roberta Metsollal folytatott találkozóján. Ezért megbeszélésük egyik témája az volt, hogy milyen lehetőségek támogatnák a szlovákok érdekeltségét a jövő évi EP-választásokon.

"Az Európai Unió, az eurózóna és Schengen tagjaként páratlan lehetőségeket és esélyeket kapunk arra, hogy javítsuk Szlovákia gazdasági és szociális helyzetét. Alapvető fontosságú, hogy ezeket a kérdéseket jobban meg tudjuk ismertetni a polgárokkal" - mondta a kormányfő.

A szlovákok európai kérdésekkel kapcsolatos tudatosságának növelése mellett a beszélgetés témái között szerepelt a dezinformáció elleni küzdelem és Ukrajna támogatása is. Ezzel összefüggésben egyetértettek abban, hogy kitartóan támogatni kell Szlovákia keleti szomszédját.

Az EP elnöke részt vett a pozsonyi Globsec nemzetközi biztonsági konferencián, ahol hétfőn (május 29-én) Zuzana Čaputová szlovák köztársasági elnök fogadta.

forrás: teraz.sk

Címkék: EU, európai unió, GLOBSEC

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.