2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2021. Augusztus 29. 21:22, vasárnap | Kultúra
Forrás: atempo.sk

Megérkezett Bárdos Judit legújabb filmjének előzetese

Megérkezett Bárdos Judit legújabb filmjének előzetese

Elérhető a YouTube-on Deák Kristóf első nagyjátékfilmjének előzetese. Az alkotás „Az Unoka” nevet viseli, és feltűnik benne a szenci származású Bárdos Judit is. A hírről az ATEMPO.sk számolt be elsőként.

Akinek ismerősen cseng Deák Kristóf neve, az valószínűleg nem a véletlen műve. A rendező 2017-ben ugyanis a Mindenki című élőszereplős rövidfilmjéért bezsebelhette az Akadémia Oscar-díját. Az új film egyik szereplője Bárdos Judit, aki egy csalót alakít a vásznon.

A napjainkban játszódó bosszútörténet főhőse Rudi, a szelíd, illedelmes irodista fiú, aki miután imádott nagypapája egy lelketlen telefonos csalás áldozata lesz, elhatározza, hogy saját maga szolgáltat igazságot. Személyes történetet dolgoz fel a Magyar Filmdíj-nyertes Foglyok című alkotások rendezője első mozifilmjében, amelynek forgatókönyvét is ő írta. A családban történt, hogy a nagyszülők "unokázós" csalók áldozatává váltak, a rendező ebből kiindulva találta ki a történetet – írja az ATEMPO.sk kulturális portál.

"Én magam és a főszereplő is szelíd természetűek vagyunk" - hangsúlyozta Deák Kristóf hozzátéve: számára ebben a történetben az az érdekes, mit csinál egy alapvetően szelíd ember, ha hirtelen elkezdi azt érezni, hogy megtalálná és csúnyán elintézné azokat, akik bántották a szeretteit, viszont nem tudja, hogy kezdjen neki, hiszen soha életében nem tett ilyet.

"Ennek a filmnek egy, a családommal történt eset az alapja, de szinte mindegyik eddigi filmem a valóságban megtörtént eseményen alapul és mindig kapcsolódtak valamilyen olyan valós érzelemhez, amit egyszer valahol megéltem vagy átéltem" - magyarázta.

A nagypapát alakító Jordán Tamást castingon választották ki a szerepre. A színész azt mondta, nagyon boldog volt, hogy eljátszhatja azt a kedves, játékos, bohókás és szeretetre méltó embert, aki még senior táncórákra is jár. "Olyan karaktert játszom, mint amilyen Kristóf nagyapja volt, de számomra is nagyon ismerős ez a helyzet, hiszen a filmbeli nagypapa és unokája ugyanolyan viszonyban vannak egymással, mint amilyenben én voltam annak idején a nagyapámmal: nekem is gyerekkoromban az anyai nagyapám a legjobb barátom volt" - hangsúlyozta a színész.

A film főszerepét Blahó Gergely alakítja, aki először lesz látható mozifilmben, mellette Jászberényi Gábor, Pogány Judit, Bárdos Judit és Döbrösi Laura, Papp János, Hámori Ildikó, Tordai Teri, Szalai Kriszta, Hűvösvölgyi Ildikó, Keszég László, valamint Voith Ágnes szerepel. A film operatőre Maly Róbert, a látványtervező Láng Imola, a jelmeztervező Sinkovics Judit, a vágó Csillag Mano, a hangmérnök Péterffy Máté, a zeneszerző Balázs Ádám.

ATEMPO.sk / infocsallóköz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 20. 18:36, szombat | Kultúra

Újabb fellépőkkel bővült Gombaszög zenei kínálata

Már csak néhány napig tart a kedvezményes tavaszi jegyvásár, így készítettünk egy kis kedvcsinálót azoknak, akik még nem váltottak bérletet Gombaszögre, a nyár legnagyobb bulijára.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.