2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Július 06. 17:40, szerda | Világ
Forrás: Denník N

Medvegyev volt orosz elnök szerint a világ őrültséget követ el

Medvegyev volt orosz elnök szerint a világ őrültséget követ el

Dmitrij Medvegyev, volt orosz elnök arra figyelmeztette a világot, hogy az országa elleni össznépi gyűlölet még nagyon rosszul is elsülhet.

“A gondolatot, hogy a világ összefogottan büntet egy akkora atomhatalmat, mint Oroszország, abszurdnak, sőt egyenesen veszélyesnek tartom. Ez maga az emberiség exisztenciáját veszélyezteti,” írja Medvegyev, aki jelenleg az Orosz Biztonsági Tanácsában tölt be alelnöki posztot.

Medvegyev szavaival elsősorban az Egyesült Államok arra a törekvéseire reagált, amelyek Nemzetközi Bíróság elé állítanák országát. “Olyanok akarnak büntetni bennünket, akik egyszer sem feleltek háborús bűneikért, akiknek összehasonlíthatatlanul több vér tapad a kezükhöz, mint a hitleri hatalomnak,” nyilatkozta Medvegyev, Oroszország volt miniszterelnöke.

Medvegyev 2008 és 2012 között töltötte be Oroszország elnöki posztját, elsősorban reformátorként, a Nyugat felé nyitás elkötelezett híveként pozicionálva magát. A február 24-i eseményeket követően azonban változott a politikus retorikája és beállt a kemény vonal mögé. Múlt hónapban például közösségi profilján tette közzé azt a bejegyzést, amelyben minden, Oroszországot gyűlölő embert “degeneráltnak” nevezett. “Amíg életben vagyok, mindent megteszek azért, hogy ezek az emberek eltűnjenek a Föld színéről,” írta.

Címkék: Dimitrij Medvegyev

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.