2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2020. Június 24. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: TASR, INFOCSALLÓKÖZ ÖSSZEFOGLALÓ

Meddig bírja a nyomást Boris Kollár?

Meddig bírja a nyomást Boris Kollár?

Kedden robbant ki, nem egy, hanem rögtön kettő plágium botrány. A Sme rodina kormánypárti mozgalom egyik parlamenti képviselője és a mozgalom elnöke is másolta diplommunkáját.

Boris Kollár szokatlanul hosszú hallgatás után lépett ki a kamerák és az újságírók elé. Nem cáfolta, hogy másolt részleteket, konkrétan a munka majdnem 25%-ánál mutatott ki egyezést az állami ellenőrzőrendszer. Szerinte ez rendben van, a munka átment, szóval nincs itt semmi látnivaló.

Közben sorra kerülnek elő a 2018-as Danko-botrány idejéből származó nyilatkozatok. Annak idején óriási morális malőrnek tartották plágium gyanúját is az akkor ellenzékben dolgozó politikusok.
Peter Pčolinský annak idején így nyilatkozott Danko ügyéről:

Mára fordult a kocka, a Sme rodina képviselői magyarázzák, hogy nem is úgy van az.

Igor Matovič, aki annak idején tolvajnak nevezte Dankot, Boris Kollár esetében nem annyira kemény és a "maffia" megállítása érdekében nem megy a házelnök ellen. Elmondta, hogy már beszélt mindkét plagizátorral, viszont a házelnökre hagyja a döntést. Nem akar semmi olyan lépést tenni, ami megrengetné a koalíció stabilitását, főleg a második világháború óta nem látott recesszió derekán. Viszont, elvenné az ilyen titulusokat, amelyekhez gyorsított eljárásban fogadtatna el a koalícióval egy törvényt. Részben meg is védte Boris Kollárt. Szerinte nem harcolt volna olyan hangosan Danko ellen, ha vaj lenne a füle mögött és ez az egész helyzet számára rejtély.

Jó hír viszont, hogy a koalíció több magas beosztású politikusa is tettre készteti Boris Kollár házelnököt. Ján Mičovský (OlaNO) szerint Kollárnak le kellene mondania, később Ondrej Dostál is csatlakozott, majd az egész Za ľudí párt. Branislav Gröhling is erősen utalt arra, hogy Kollárnak mennie kellene. Meddig fogja bírni Kollár az egyre fokozódó nyomást?

(lev)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.