2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. November 20. 10:12, hétfő | Sport
Forrás: Teraz.sk

Max Verstappen nyerte az első Las Vegas-i Nagydíjat

Max Verstappen nyerte az első Las Vegas-i Nagydíjat

Ez volt a holland idei 18. futamgyőzelme, egyben karrierje 53. diadala, amivel megelőzte Alain Prostot az örökranglistán.

A Red Bull holland pilótája, Max Verstappen nyerte az első Las Vegas-i Nagydíjat, az idei F1-es szezon utolsó előtti futamát. A monacói Charles Leclerc a második helyen haladt át a célvonalon a Ferrarival, miután az utolsó körben megelőzte a Red Bull mexikói versenyzőjét, Sergio Perezt, aki a harmadik helyen végzett. Utóbbinak a csalódást keltő célba érkezés ellenére is volt oka az elégedettségre, hiszen bebiztosította magának a második helyet a világbajnoki pontlistán.

A háromszoros világbajnok a szezon 18., pályafutása 53. és sorozatban hatodik győzelmét aratta. A második helyről induló Verstappen nem sokkal a rajt után leszorította Leclerc-et a pályáról, és átvette a vezetést. Mögöttük több kisebb ütközés is történt, aminek következtében virtuális biztonsági autós fázis következett.

A negyedik körben véget ért a verseny Norris számára, aki az egyik kanyarban elvesztette uralmát a McLaren felett, és a korlátnak csapódott. A biztonsági autó kijött a pályára, Verstappen pedig az újraindítás után is megtartotta a vezetést. A Leclerc-rel történt incidensért 5 másodperces büntetést kapott, amit később a boxban letöltött.

A 16. körben Leclerc visszavette a helyét, és megelőzte Verstappent. Utóbbi a 25. körben kisebb ütközést szenvedett Russellel, de mindketten folytatták. A biztonsági autó ismét kijött a pályára, és többen kihasználták jelenlétét, és kiálltak a boxba friss gumikért. Stroll és Verstappen majdnem összeütközött a boxutca kijáratánál.

Leclerc a 30. kör után vezetett, de megfizette az árát a nem ideálisan felmelegedett gumiknak, és a 32. körben Perez megelőzte. Az előnye azonban rövid ideig tartott, és a monacói a 35. körben egy látványos manőverrel lepte meg. A mexikói nem sokkal később pozíciót vesztett Verstappen támadása után, akinek megvolt a tempója ahhoz, hogy Leclerc elé is kerüljön. A holland könnyedén megtartotta a vezetést, és a végén úgy tűnt, hogy a Red Bull duplázni fog, Leclerc azonban az utolsó körben megismételte a Perezzel szembeni manőverét, és megszerezte az értékes 2. helyet.

"A mai nap több csatát is vívtam, nagyon jó móka volt. Kár a George-dzsal (Russell) történt incidensért, de szerencsére nem volt semmi komoly, bár az autó kezelése nem volt ideális utána. Élveztem a versenyt, és remélem, a szurkolók is. Jövőre is szívesen megismételném. A DRS-rendszer hatása ma többször is bebizonyosodott" - nyilatkozta a verseny után Verstappen.

"Nagyon élveztem a mai versenyt. Elnézést kérek a szurkolóinktól a 2. helyért, de ez a maximum, amit ma elérhettünk. Erősek voltunk, volt sebességünk, és elégedettnek kell lennünk a második hellyel" - elemezte a futamot Charles Leclerc.

"A kezdeti ütközés után megsérült az autóm. Utána sorban előztem a versenyzőket, és a biztonsági autó is segített. A végén volt előnyöm Leclerc előtt, de egyszerűen nem számítottam a manőverére" - értékelt Perez.

A 2023-as szezonból már csak egy verseny van hátra, az Abu-Dhabi Nagydíjat ezen a héten, november 26-án rendezik.

Forrás: teraz.sk

Címkék: f1, Las Vegas

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.