2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2020. December 28. 14:49, hétfő | Kzélet
Forrás: TASR

Matovič újra belendült: kikezdte Ficot

Matovič újra belendült: kikezdte Ficot

Miután Robert Fico felszólította koronavírusos képviselőtársait, hogy ne vegyenek részt a parlament rendkívüli ülésén, Igor Matovič szlovák miniszterelnök reakciójával nem hazudtolta meg önmagát.

Matovič szerint számos ellenzéki politikus - vegyük akár a fasisztákat, akár Fico és Pellegrini maffiáját -, biztosan fogja hallattatni a hangját, hogy mennyire erkölcstelen, hogy a képviselők és az elnök kivételt kaptak a karantén alól a tisztifőorvostól, ha halaszthatatlan munkaügyi feladatuk van. Ezt most a parlament rendkívüli ülésén használhatnák ki a Covid-19 pozitív képviselők. A Matovič által felsorolt politikusok szerinte azt mondják, a képviselőknek nem lenne szabad semmilyen előnyöket élveznie az egyszerű alkalmazottakkal szemben. „Akkor így – kendőzetlenül – az az erkölcstelen kizsákmányolás, ha zsebre rakjuk a havi nettó 4500 euró fizetésünket azzal, hogy egész évben sz*rt se csinálunk – és úgymond dolgozunk összesen 50 órát havonta. Értem én, hogy tele a gatyátok, mert az igazságszolgáltatás bármikor bekopogtat az ajtótokon, és emiatt kénytelenek vagytok utolsó lehelletig húzni az embereket a kormány ellen, a rendeletek ellen, az oltás ellen. De nektek nem számít az emberek egészsége, sem élete. Egyáltalán nem érdekel titeket. Csak önzően magatokat véditek az igazság kemény keze elől ... de ne örüljetek előre, az emberek nem hülyék“ – üzente a miniszterelnök további konkrét személyek megjelölése nélkül.

Címkék: Fico, matovic

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.