2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Május 11. 21:35, szerda | Kzélet
Forrás: cas.sk

Matovič még mindig nem fizette be a kiszabott bírságot, fellebbezni akar

Matovič még mindig nem fizette be a kiszabott bírságot, fellebbezni akar

Igor Matovič pénzügyminiszter egyelőre nem fizette be azt a 250 euróra rúgó büntetést, amelyet a Pozsonyi Közegészségügyi Hivatal a járványügyi rendeletek megszegéséért rótt ki rá.

A politikus fellebbezni óhajt a döntés ellen. Ezt maga a tárcavezető jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján. “Nem, nem fizettem be a büntetést, mert el sem olvastam még rendesen az iratot. Azt azonban tudom, hogy valami jött postaládába. Abban az állt, hogy 14 vagy 30 (nem emlékszem pontosan) napon belül lehet fellebbezést beadni az ügyben, én pedig élni is fogok vele. Hallani akarom, mi indokolta a büntetést,” reagált a miniszter. Elmondta, a dokumentum hatalmas, ő pedig figyelmesen el akarja olvasni az egészet. A fellebbezést ettől függetlenül beadta volna.

“Azt is megkérdezem továbbá, hogy Robert Fico és társai mekkora büntetésben részesültek, amikor több alkalommal is nyilvánosan szegték meg a szabályokat,” tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.