2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2020. Július 22. 18:30, szerda | Helyi
Forrás: Info Csallóköz

Matovič a diplomamunkája körüli problémákat magyarázta

Matovič a diplomamunkája körüli problémákat magyarázta

A kormányfőről múlt héten derült ki, hogy ő is másolta a diplomamunkáját és beállt a plagizátor politikusok meglepően hosszú sorába. A miniszterelnök állítása szerint nem készakarva plagizált.

A kormányfő nem hajlandó engedélyt adni diplomamunkája nyilvánosságra hozására, de a hazugságvizsgálót vállalná.

A kormányfő elsősorban támadást intézett a Denník N ellen, amely szerinte készakarva akkor hozta nyilvánosságra a témával foglalkozó cikkét, amikor ő repülőgépen ült és nem tudott reagálni a vádakra. Szerinte a Denník N-nek elnézést kellett volna kérnie, hogy pont egy kulcsfontosságú csúcstalálkozó előtt gyengítették az autoritását Európa vezetői előtt. Benedikovičovát a kormányfő diplomamunkájával foglalkozó cikk szerzőjét hazugsággal vádolta meg. Egy kommunikációs hiba miatt a cikkben azt írta, hogy a miniszterelnök elutasította a válaszadást, amit később javított, de Matovič szerint nem volt elég láthatóan feltüntetve a helyreigazítás.

A kormányfő szerint évek óta ugyanazt mondja a diplomamunkájáról. A sajtótájékoztató nagy része az újságírók elleni válogatott támadásokról szólt. Szerinte ez az egész témát már nyolc éve lezárta és azt kérdezte, hogy mi ezen az egészen olyan bombasztikus felfedezés.

A miniszterelnök állítása szerint nem tudta, hogy plagizált, ha tudta volna, akkor biztos nem támadta volna Andrej Dankot. Azt hitte, hogy az ő munkájával minden a legnagyobb rendben van.

Állítása szerint kitalálhatna akármennyi kifogást, de nem teszi, vállalja a teljes felelősséget a munkájáért és sosem gondolta volna, hogy az, akinek odaadta, legépelni a munkát, rosszul fogja megjelölni az idézeteket.

Védelmére azt is felhozta, hogy soha nem dicsekedett a titulusával, mert nem volt kibékülve vele. Nem is használja.

Szerinte a dolgok nem minden esetben vannak úgy, ahogy az első pillantásra tűnhet és az ő lelkiismerete tiszta. Nem fenyegette meg a koalíciós partnereit, mindenki szabadon szavazhat majd. Ha nem kapja meg a bizalmat, akkor kivonul a politikából. Ezután még hosszú önfényezés keretén belük összegezte eddigi kormánybeli tevékenységét. Többször is elismételte, hogy a koalíciós képviselők leválthatják őt, hozzátette, hogy, ha tudta volna, hogy gond van a munkájával, akkor úgy eltünteti, hogy soha nem találják meg az újságírók.

A kormányfő később a diplomamunkájával foglalkozó cikk írójára a hangját is felemelte és újfent hazugnak nevezte.

Igor Matovič elődeihez meglepően hasonló retorikát alkalmazott, támadta az újságírókat. A Denník N-t azzal vádolta, hogy a Progresszív Szlovákia szekerét tolja. A cikket készakarva akkor jelentették meg, amikor elutazott, mert károkat akartak okozni Szlovákiának.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.