2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2020. December 21. 14:20, hétfő | Koronavírus
Forrás: TASR

Mától kötelező karantén vonatkozik a Nagy-Britanniából érkezőkre

Mától kötelező karantén vonatkozik a Nagy-Britanniából érkezőkre

Szlovákia a Nagy-Britanniában megjelenő új, fertőzésképesebb vírustörzs miatt döntött így.

December 21-étől, hétfőtől kötelező lesz karanténba vonulnia azoknak az utazóknak, akik Nagy-Britanniából érkeznek Szlovákiába, tudatja a szlovák Egészségügyi Minisztérium közösségi oldalán. Az egészségügyi miniszter Marek Krajčí szerint a szlovák laboratóriumok képesek azonosítani az új koronavírus-törzset az RT-PCR tesztek segítségével. A kötelező karantént csak negatív eredményű RT-PCR teszttel lehet megszakítani. A tárca szerint Szlovákia a Nagy-Britanniában és Dél-afrikai Köztársaságban megjelenő nemrégiben azonosított, fertőzésképesebb vírustörzs miatt döntött így. Ezt a fajta mutációját a Covid-19-nek nem tudja bármelyik európai PCR teszt azonosítani. „Minden laboratórium, ahol RT-PCR Covid-19 tesztet végeznek, képes azonosítani az új koronavírus-törzset is“ – írta közösségi oldalán Krajčí. A minisztérium továbbá hozzátette, hogy minden Nagy-Britanniából érkezőnek kötelező regisztrálnia a www.korona.gov.sk/ehranica weboldalon, legkésőbb közvetlenül a határátkelést követően. Továbbá rendőrségi felhívásra köteles felmutatni, hogy teljesítette ezt a kötelességét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Május 17. 09:50, péntek | Magyarország

Orbán: Imádkozunk, hogy Fico minél hamarabb felépüljön

Emlékszem, amikor Szerbiában lelőtték Zoran Djindjic volt miniszterelnököt. Európának azt a területét veszélyes régiónak tartották. Akkor mindenki megdöbbent és elborzadt - mondta Orbán Viktor.

2024. Május 16. 10:27, csütörtök | Sport

HARMADIK GYŐZELEM A VB-n: A szlovákok 4:0-ra verték Lengyelországot

Samuel Hlavaj kapus 20 védést mutatott be, és bemutatta első hibátlan mérkőzését.

2024. Május 16. 10:02, csütörtök | Rendőrségi

Kaliňák: A miniszterelnök állapota a műtét után stabil, de még mindig súlyos

A kórház szóvivője hozzátette, hogy két sebészcsoport öt órán keresztül operálta a miniszterelnököt. Jelenleg az intenzív osztályon ápolják.