2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Május 24. 13:32, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: dunaszerdahelyi.sk / TASR / korona.gov.sk / Nyitókép: dunaszerdahelyi.sk

Mától Dunaszerdahely is a narancssárga járások listáján: mutatjuk, mit szabad és mit nem

Mától Dunaszerdahely is a narancssárga járások listáján: mutatjuk, mit szabad és mit nem

A javuló tendenciát mutató járványügyi helyzetnek köszönhetően május 24-től újabb járásokkal bővült a narancssárga régiók listája. Ami jó hír, hogy a javulás főleg a déli régiókban mutatkozik meg.

A dunaszerdahelyi.sk a korona.gov.sk kormányoldal legfrissebb adatait gyűjtötte csokorba, amelyek alapján a Dunaszerdahelyi járásra mostantól ezek a szabályok és rendeletek lesznek érvényesek:

A legnagyobb változás az elmúlt időszakhoz képest, hogy az eddig kötelezően viselt FFP2-es maszkot a felső légutak takarására alkalmas maszkkal lehet helyettesíteni a II. készültségi fokozatú járásokban.

A múzeumok és galériák is tarthatnak már megnyitót, bár a személyek száma 15-ben lett maximalizálva.

A könyvtári kölcsönzés a Covid-automata szerint nincs korlátozva, de az olvasótermekben 50%-ban foglalhatók csak el az ülőhelyek.

Az üzletekben és bevásárlóközpontokban 15 négyzetméternek kell egy személyre jutnia.

A sportolás most már kül- és beltérben egyaránt engedélyezett, beltérben egyszerre maximum 20 személy lehet, vagy a 15 négyzetméterre egy személy szabály érvényes.

Megnyithattak a fürdők, aquaparkok és uszodák is. Ezek esetében 30%-os telítettség engedélyezett, viszont a belépő személyek száma 500-ban lett maximalizálva.

Az éttermek mostantól nemcsak kül-, hanem beltérben is fogadhatnak vendégeket. A jelenlegi szabályozás szerint egy asztalnál 4 személy ülhet, vagy egy család tagjai. Az asztalok 2 méteres távolságra lehetnek egymástól.

Szabad már tömegrendezvényt is tartani, beltérben 25%-os (max. 250 személy), kültérben 50%-os (max. 500 személy) részvétel mellett.

Kisebb ünnepséget, találkozót is tarthatunk, ez esetben érvényes, hogy beltérben 50 személy, kültéren 100 személy vehet részt. Kötelező ugyanakkor feljegyezni a résztvevők névsorát és elérhetőségét.

dunaszerdahelyi.sk / Rózsár Vince / infocsallóköz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.