2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2023. Március 09. 22:08, csütörtök | Bulvár
Forrás: Noviny.sk

Marián Kočner megtörte a hallgatást

Marián Kočner megtörte a hallgatást

Marián Kočner megtörte a csendet. Tanúskodni készül, és lehet, hogy ő lesz a következő, aki megbánta tetteit. Bírákat érintő korrupciós ügyekről akar beszélni, beleértve Monika Jankovská esetéről is.

Csaknem pontosan három éve, a Búrka és a Víchrica akciók keretein belül a NAKA rendőrei letartóztatták és megvádolták az igazságügyi minisztérium egyes befolyásos embereit. Köztük volt Monika Jankovská, Andrea Haitová, vagy a most jogerősen elítélt Miriam Repáková bírónő, aki a múlt hónapban kötött egy megállapodást a bírósággal.

Több ilyen bírósági ügy is összefonódott Marián Kočnerrel. Legutóbb azonban külön eljárásra emelték ki. Azonnal megindultak a találgatások, hogy miben akar együttműködni a rendőrségi nyomozókkal. "Nem nevezném az OČTK-val való együttműködésnek az ügyfél azon döntését, hogy egy ügyben vallomást tesz és a nyomozók egyes feltételezéseit helyesbíti. A továbbiakban azonban nem nyilatkozom" - mondta Marek Para.

Monika Jankovská védőügyvédje is megerősítette, hogy Kočner az együttműködés mellett döntött. A Threema alkalmazás szerint Jankovská volt a majom. „Megerősíthetem azt a tényt, hogy ügyfelem, Dr. Jankovská védőügyvédjeként olyan állásfoglalást kézbesítettek nekem, amelyben Marián Kočnert kizárták abból a büntetőeljárásból, amelyben közösen indítottak ellenük külön eljárást, azzal az indokkal, hogy ő a jelen büntetőeljárás, valamint más büntetőeljárások tárgyát képező cselekmények tisztázása mellett döntött” – mondta Erdős Péter, Monika Jankovská védőügyvédje.

Kočner még nem tett vallomást a Jankovskával folytatott eljárásban. "Nem hallgatták ki sem az első kihallgatása óta, sem most, miután más pozícióban, külön eljárásban szerepel" - tette hozzá Erdős.

A bizonyítási prioritások tekintetében a bizonyítási taktikának és stratégiának megfelelően a vádlott MK ügyét kizárták. Tekintettel arra, hogy futó ügyről van szó, amelyben a nyomozás még folyamatban van, az egyes bizonyítékokról nem adhatunk tájékoztatást, mert ez magát a nyomozást veszélyeztetné” – mondta Jana Tökölyová, a Legfőbb Ügyészség szóvivője.

Kočner jelenleg 19 éves börtönbüntetését tölti hamisításáért.

Forrás: noviny.sk

Címkék: Jankovská, Kočner

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 05. 09:19, hétfő | Bulvár

Kiosztották a Grammy-díjakat

Taylor Swift Midnights című albuma nyerte el a legjobb vokális popalbumnak járó díjat.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.