2023. június 5, hétfő - Fatime

Hírek

2023. Március 09. 22:08, csütörtök | Bulvár
Forrás: Noviny.sk

Marián Kočner megtörte a hallgatást

Marián Kočner megtörte a hallgatást

Marián Kočner megtörte a csendet. Tanúskodni készül, és lehet, hogy ő lesz a következő, aki megbánta tetteit. Bírákat érintő korrupciós ügyekről akar beszélni, beleértve Monika Jankovská esetéről is.

Csaknem pontosan három éve, a Búrka és a Víchrica akciók keretein belül a NAKA rendőrei letartóztatták és megvádolták az igazságügyi minisztérium egyes befolyásos embereit. Köztük volt Monika Jankovská, Andrea Haitová, vagy a most jogerősen elítélt Miriam Repáková bírónő, aki a múlt hónapban kötött egy megállapodást a bírósággal.

Több ilyen bírósági ügy is összefonódott Marián Kočnerrel. Legutóbb azonban külön eljárásra emelték ki. Azonnal megindultak a találgatások, hogy miben akar együttműködni a rendőrségi nyomozókkal. "Nem nevezném az OČTK-val való együttműködésnek az ügyfél azon döntését, hogy egy ügyben vallomást tesz és a nyomozók egyes feltételezéseit helyesbíti. A továbbiakban azonban nem nyilatkozom" - mondta Marek Para.

Monika Jankovská védőügyvédje is megerősítette, hogy Kočner az együttműködés mellett döntött. A Threema alkalmazás szerint Jankovská volt a majom. „Megerősíthetem azt a tényt, hogy ügyfelem, Dr. Jankovská védőügyvédjeként olyan állásfoglalást kézbesítettek nekem, amelyben Marián Kočnert kizárták abból a büntetőeljárásból, amelyben közösen indítottak ellenük külön eljárást, azzal az indokkal, hogy ő a jelen büntetőeljárás, valamint más büntetőeljárások tárgyát képező cselekmények tisztázása mellett döntött” – mondta Erdős Péter, Monika Jankovská védőügyvédje.

Kočner még nem tett vallomást a Jankovskával folytatott eljárásban. "Nem hallgatták ki sem az első kihallgatása óta, sem most, miután más pozícióban, külön eljárásban szerepel" - tette hozzá Erdős.

A bizonyítási prioritások tekintetében a bizonyítási taktikának és stratégiának megfelelően a vádlott MK ügyét kizárták. Tekintettel arra, hogy futó ügyről van szó, amelyben a nyomozás még folyamatban van, az egyes bizonyítékokról nem adhatunk tájékoztatást, mert ez magát a nyomozást veszélyeztetné” – mondta Jana Tökölyová, a Legfőbb Ügyészség szóvivője.

Kočner jelenleg 19 éves börtönbüntetését tölti hamisításáért.

Forrás: noviny.sk

Címkék: Jankovská, Kočner

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 01. 10:13, csütörtök | Bulvár

A 83 éves Al Pacino gyermeket vár 29 éves barátnőjétől

Ő lesz Al Pacino negyedik gyermeke.

2023. Május 25. 23:26, csütörtök | Bulvár

Elhunyt Tina Turner

A művész a What's Love Got to Do with It, a The Best, a We Don't Need Another Hero vagy a Typical Male című slágerekkel vált híressé.

2023. Május 17. 09:18, szerda | Bulvár

A filmesek tiltakoznak Johnny Depp részvétele ellen a Cannes-i filmfesztiválon

Thierry Frémaux, a cannes-i fesztivál igazgatója hétfőn újságíróknak azt mondta, hogy őt nem Depp pere érdekli, hanem Depp mint színész.

2023. Május 11. 08:44, csütörtök | Bulvár

Sanna Marin leköszönő finn miniszterelnök és férje válnak

Hozzátette, hogy férjével, Markus Räikkönennel továbbra is a legjobb barátok maradnak.