2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Január 15. 19:18, szombat | Kzélet
Forrás: Pravda / TASR

Marad a dolgozók heti egy tesztelése

Marad a dolgozók heti egy tesztelése

Mégsem kell a tervezett heti két alkalommal tesztelésre menniük a munkavállalóknak. Erről a kormány január 12-i ülésén döntött.

Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter pénteken beismerte, hiba történt. A javaslat alapja, hogy minden erővel és minél nagyobb mértékben lehetővé tegyék az otthoni munkavállalást, azaz a Home Office-t. Azok esetében, akik nem tudnak otthonról dolgozni, az OTP-rezsim marad érvényben. A javaslat tartalmazott egy heti kétalkalmas tesztelésről szóló pontot, de Sulík rámutatott, hogy ez az információ téves és csak véletlenül került a dokumentumba. „Nem lesz hetente kétszer tesztelés, minden marad a régiben, hetente egyszer tesztelünk,” mondta a tárcavezető. „Decemberben bevezettünk egy tesztelési rendszert, ezt meghosszabbítottuk, ez lesz érvényben januárban is, és folyamatosan értékeljük a helyzetet,” emelte ki Sulík.

A miniszter egyelőre nem tudott válaszolni arra a kérdésre, hogy mi várható a februári hónapban, de valószínűleg továbbra is marad a heti egy tesztelés. Sulík azt is elárulta, hogy a munkáltatóknak visszafizetett összeget a piaci ár alapján korrigálták, így az eddigi hat euró helyett négyet kapnak majd a cégek egy tesztelésért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.