2022. május 18, szerda - Erik, Alexandra

Hírek

2022. Január 15. 19:18, szombat | Kzélet
Forrás: Pravda / TASR

Marad a dolgozók heti egy tesztelése

Marad a dolgozók heti egy tesztelése

Mégsem kell a tervezett heti két alkalommal tesztelésre menniük a munkavállalóknak. Erről a kormány január 12-i ülésén döntött.

Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter pénteken beismerte, hiba történt. A javaslat alapja, hogy minden erővel és minél nagyobb mértékben lehetővé tegyék az otthoni munkavállalást, azaz a Home Office-t. Azok esetében, akik nem tudnak otthonról dolgozni, az OTP-rezsim marad érvényben. A javaslat tartalmazott egy heti kétalkalmas tesztelésről szóló pontot, de Sulík rámutatott, hogy ez az információ téves és csak véletlenül került a dokumentumba. „Nem lesz hetente kétszer tesztelés, minden marad a régiben, hetente egyszer tesztelünk,” mondta a tárcavezető. „Decemberben bevezettünk egy tesztelési rendszert, ezt meghosszabbítottuk, ez lesz érvényben januárban is, és folyamatosan értékeljük a helyzetet,” emelte ki Sulík.

A miniszter egyelőre nem tudott válaszolni arra a kérdésre, hogy mi várható a februári hónapban, de valószínűleg továbbra is marad a heti egy tesztelés. Sulík azt is elárulta, hogy a munkáltatóknak visszafizetett összeget a piaci ár alapján korrigálták, így az eddigi hat euró helyett négyet kapnak majd a cégek egy tesztelésért.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 16. 10:52, hétfő | Kzélet

Továbbra is három hónap késést tolerálnak a műszaki és emissziós ellenőrzéseknél

Érvényben marad az eddigi, három hónapos haladék a gépkocsik műszaki és emissziós vizsgálatát illetően. (STK)

2022. Május 13. 23:55, péntek | Kzélet

Komoly pénzösszeggel motiválná az állam a tanulmányait itthon folytató érettségizőket

Az ÚjSzó cikke szerint az Oktatási tárca egy 9000 eurós motivációval marasztalná a végzős diákokat. Nem kell azonban túlságosan felkapni a fejünket, nem mindenkinek jár a szép kis summa.

2022. Május 11. 21:35, szerda | Kzélet

Matovič még mindig nem fizette be a kiszabott bírságot, fellebbezni akar

Igor Matovič pénzügyminiszter egyelőre nem fizette be azt a 250 euróra rúgó büntetést, amelyet a Pozsonyi Közegészségügyi Hivatal a járványügyi rendeletek megszegéséért rótt ki rá.

2022. Május 09. 18:29, hétfő | Kzélet

Podcast stúdiót hoz létre a Fórum Intézet

Egy Podcast stúdió létrehozása mellett döntött a somorjai székhelyű Fórum Kisebbségkutató Intézet.