2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Április 17. 11:58, hétfő | Kzélet
Forrás: teraz.sk

Már Ukrajnában van az összes szlovákiai MiG-29-es vadászgép

Már Ukrajnában van az összes szlovákiai MiG-29-es vadászgép

A 13 MiG-29-es vadászrepülőgép és a Kub légvédelmi rendszer egy részének adományozása a Szlovákia és Ukrajna közötti kormányközi megállapodás tárgyát képezi, amelyet a kormány márciusban hagyott jóvá.

Szlovákia már átadta mind a 13 bejelentett MiG-29-es vadászrepülőgépet Ukrajnának. Miután idén márciusban négy darabot átadtak, a fennmaradó kilenc darabot sikeresen átadta az ukrán erőknek. Erről a TASR-t Martina Kakaščíková, a Szlovák Köztársaság Védelmi Minisztériumának szóvivője tájékoztatta.

"Az átadás a szárazföldön történt a legnagyobb biztonságot szem előtt tartva, amiért ismét hatalmas köszönet jár minden résztvevő erőnek, mert ilyen esetekben ez egy igazán fontos és igényes logisztikai művelet" - mondta Jaroslav Naď védelmi miniszter.

Naď szerint a MiG-29-es repülőgépek fontos támogatást jelentenek Ukrajna számára az orosz katonai agresszió elleni védekezésben és az emberi életek védelmében. "Szomszédunkkal ellentétben ezek a repülőgépek számunkra használhatatlanok voltak. Mi helyesen cselekszünk" - tette hozzá.

A 13 MiG-29-es vadászrepülőgép és a Kub légvédelmi rendszer egy részének adományozása Szlovákia és Ukrajna közötti kormányközi megállapodás tárgyát képezi, amelyet a kormány márciusban hagyott jóvá.

forrás: teraz.sk

Címkék: MiG-29, szlovákia, ukrajna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.