2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Január 11. 11:58, kedd | Koronavírus
Forrás: Ma7.sk

Már három hónap elteltével is újra elkaphatjuk a COVID-ot

Már három hónap elteltével is újra elkaphatjuk a COVID-ot

A ma7.sk-n megjelent cikkben Rusvai Miklóst arról kérdezték, hogy a betegségen átesettekre mikor jelent újra komoly veszélyt a koronavírusfertőzés.

A szakember szerint a betegségen átesett személyek esetében 3-4 hónap az az időtartam, ami után ismét elkaphatják a koronavírust. Az adatok alapján a második fertőzés sokkal enyhébb tünetekkel jelentkezik. Rusvai állítása szerint, aki a COVID-19 utáni hetekben ismét koronavírus-gyanús tüneteket észlel, az azért van, mert a betegség még nem teljesen távozott a szervezetből vagy egy másik vírus okozza a bajt. A szakember az ilyen esetekben teljesen kizárta az újrafertőzés lehetőségét.

„Vannak arról beszámolók, hogy valaki az előző megfertőződése után újra pozitív lett,” emlékeztet Rusvai, hozzátéve, hogy egyik ismerőse szeptember elején átesett a betegségen, majd decemberben teljesen gyanútlanul utazott volna. A reptéri tesztje pozitív lett, ezáltal karanténba került, miközben semmi jelét nem érezte annak, hogy beteg lenne. Mindez négy hónappal azután történt, hogy kiheverte az előző COVID-ot. Egyes beszámolók három hónapról is szólnak. „Körülbelül három hónap az újrafertőződés lehetőségének alsó időintervalluma,” fogalmazott a szakember.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.