2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Január 10. 22:29, hétfő | Tech
Forrás: SONY / Youtube

Már a Sony is az elektromos autók felé kacsingat

Már a Sony is az elektromos autók felé kacsingat

A japán tech-óriás bemutatta első saját fejlesztésű elektromos autóját, bár egyelőre csak azért, hogy felmérje saját lehetőségeit az egyre bővülő piacon.

Nem is olyan rég számoltunk be arról, hogy összesen 30 modellel készült a Toyota, az autópiac hagyományos szereplője, a jelek szerint azonban az elektromos szegmensben számos másik, a területen korábban nem jelenlévő cég is komoly lehetőségeket lát. Ezek egyike a Sony, amely most saját koncepciót villantott fel.

A japán gyártó eredetileg még a 2020-as CES alatt rántotta le a leplet első ilyen fejlesztéséről, akkor azonban gyorsan megjegyezték, hogy a szedánt nem fogják a kereskedelmi piacon árulni, az ugyanis pusztán arra szolgál, hogy az ezen a területen alkalmazható érzékelők és szoftver további tökéletesítését megkönnyítse. A most lezárult újabb rendezvényen azonban újabb hivatalos bejelentést tettek, ebben pedig már egy második példányt is bemutattak, amely SUV-ként érkezik, mégpedig a VISION-S 02 néven. A cég egyelőre továbbra is óvatos, viszont a jelek szerint komolyan foglalkoznak a piacra való belépéssel, annak gondolatával.

A fentiek fényében némileg meglepő, hogy két eltérő modellt is felvonultattak a rendezvényen, és bár ezek pontos technikai jellemzőiről még nem árultak el konkrét részleteket, a bemutató alapján számíthatunk arra, hogy belátható időn belül megjelennek a Sony saját elektromos autói. A tervek szerint most tavasszal kezdi meg tevékenységét a Sony Mobility, amely a vállalat erre a területre fókuszáló leánya, az autókkal kapcsolatban azonban egyelőre néhány YouTube-videót osztottak csak meg, ezek egyike fent látható, beágyazott formában. Annyit elárultak, hogy az érzékelőket ők maguk gyártják, a projektben azonban nagyban támaszkodnak a Magna fejlesztéseire.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.