2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2021. December 23. 01:25, csütörtök | Helyi
Forrás: cintoriny.sk

Már a somorjai temetők is megtalálhatók a cintoriny.sk portál adatbázisában

Már a somorjai temetők is megtalálhatók a cintoriny.sk portál adatbázisában

December 22-től már a somorjai temetők is megtalálhatók a www.cintoriny.sk portálon. Az adatbázisként és keresőként is funkcionáló oldalra a városi mellett felkerült a tejfalusi, a csölösztői és a királyfiai temető is.

A portál a nyilvántartás mellett tartalmazza a temetők digitalizált térképét, ugyanitt ellenőrizhetők le az egyes sírhelyek bérleti díjai, a technika segítségével ráadásul akár virtuális gyertyát vagy koszorút is elhelyezhetünk szeretteink nyughelyén. A www.cintoriny.sk-n megjelent tájékoztatót a samorin.sk városi portál tette közzé.

Hogyan használjuk?
A www.cintoriny.sk honlapra kattintva megnyílik a jól áttekinthető, többnyelvű kezdőlap.

A képernyő jobb oldalán található a Temetők keresése / Elhunytak keresése ablak, amely segítségével a község vagy a város, illetve az elhunyt vezeték- és keresztnevének megadásával lehet keresni, a Keresés gombra kattintva.
A Keresés eredménye táblázatban megjelenik az összes elhunyt a megadott vezeték- és keresztnévvel (esetleg a születési, illetve elhalálozási dátummal). Abban az esetben, ha a községben/városban több temető található, a táblázat azt is feltünteti, melyik sírkertben nyugszik.

A névsorban a vezeték- és keresztnévre kattintva új lap nyílik meg, amely a temető digitalizált térképét ábrázolja, ugyanakkor megjelenik a konkrét sírhely adatlapja is. Ha ez nem történik meg, az azt jelenti, hogy a pop-up ablakok megjelenítése le van tiltva; ezt fel kell oldani (ha a gépünkre telepítve van a Yahoo és a Google eszköztár, akkor ezekben is fel kell oldanunk a tiltást).

A sírhely adatlapján a Gyertyák vagy Virágok fülre kattintva mécsest, csokrot vagy koszorút választhat, majd a Kitől és a Hivatkozás mezők kitöltését követően az Odoslať gombra kattintva elküldheti azokat a sírra.A sírhely adatlapja ezután bezárul, majd a sírról készült felvételen megjelenik egy égő gyertya vagy a koszorú. A síron a virtuális gyertya 24 órán át ég.

További lehetőségek
A portál fő menüsora további lehetőségeket is kínál, így idézetek kiposztolását vagy a sírhelybérleti díj ellenrőzését.Az Idézetek-re kattintva tematikusan rendezett idézetek és versek közül választhat.

A Temetőkről szekcióban a temetkezési szokásokról, kultúráról talál érdekességeket, történelmi tényeket, számos fotóval illusztrálva.
A Szolgáltatások fülre kattintva a temetkezéssel összefüggő szolgáltatásokra tud rákeresni, mint pl. kőműves és kőfaragó munkák, síremlékek karbantartása, virágkötők és kertészetek stb. A képernyő jobb oldalán felugró Szolgáltatások keresése táblázatban feltüntetheti a város/község nevét, az alatta lévő sorban pedig kiválaszthatja a rendelkezésre álló szolgáltatást. A konkrét szolgáltató adatai a Keresés eredménye ablakban jelennek meg.

Az Elérhető temetők-re kattintva megtudhatja, mely temetők érhetők el a portálon.
A Fizetések igazolása szekcióban le tudja ellenőrizni, hogy befizette-e a sírhely után a bérleti díjat, illetve hogy a befizetett díj milyen időszakot fed le.

Kiemelt helyen a személyes adatok védelme
A portálon elérhető valamennyi adatot, fotót és digitalizált térképet Szlovákiában található szervereken tárolják. A szerver a portálon elérhető adatokon kívül semmilyen más adatot nem tartalmaz. A sírhelyek bérlői így biztosak lehetnek abban, hogy a személyes adataik és elérhetőségeik, a bérleti díjak befizetését igazoló adatok, illetve a bérleti szerződések sem kerülhetnek nyilvánosságra. A nyilvánosságra hozható adatok terjedelme variábilis, forrásuk az adott temetők felügyeletét ellátó szervezetek adatbázisa.

A cintoriny.sk portálon az adatokat folyamatosan frissítik.

Forrás: cintoriny.sk

Címkék: adatbázis, somorja, temető

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Május 17. 09:50, péntek | Magyarország

Orbán: Imádkozunk, hogy Fico minél hamarabb felépüljön

Emlékszem, amikor Szerbiában lelőtték Zoran Djindjic volt miniszterelnököt. Európának azt a területét veszélyes régiónak tartották. Akkor mindenki megdöbbent és elborzadt - mondta Orbán Viktor.