2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2022. Augusztus 20. 00:19, szombat | Tech
Forrás: Crast.net

Már a Kilimandzsáró tetején is lehet mobilnetezni

Már a Kilimandzsáró tetején is lehet mobilnetezni

Szereted élőben megosztani másokkal, hogy éppen merre jársz? Nos, mostantól ezt már Afrika legmagasabb hegyéről is megteheted.

Tanzánia szélessávú hálózatot épített ki Afrika legmagasabb hegyének lejtőin, 3720 méteres magasságban. Nape Nnauye tanzániai tájékoztatási miniszter történelmi jelentőségűnek nevezte a fejleményt és közölte, hogy az év végére az 5895 méter magas hegycsúcson is lesz internetkapcsolat. A következő lépés a nemzeti parkok ellátása a turisztikai bevételek növelése érdekében. A fejlesztésnek köszönhetően azok, akik megmásszák a Kilimandzsárót és van náluk okostelefon, ezentúl közvetlenül a helyszínről oszthatják meg az élményeiket, például az elkészített szelfiket.

Nnauye azt remélte, hogy a hálózati kapcsolat egyrészt növeli a hegymászók és a hordárok biztonságát, másrészt a hegy az internetes fotókon keresztül jobban az utazni vágyók szeme előtt lesz és így több látogatót vonz majd. A politikus emellett arra számít, hogy a turisták mobiltelefon-használata bevételt hoz majd az állami tulajdonú Tanzania Telecommunications Corporation (TTCL) számára, amely a projektet megvalósította. "A kormány bevételkiesést szenvedett el e szolgáltatás hiánya miatt" - idézte a The Citizen a politikust, aki felszólította a TTCL-t, hogy csatlakoztassa a hálózathoz a nemzeti parkokat, amelyek eddig nem rendelkeztek internettel.

Tanzánia már egy ideje próbálja turistabarátabbá tenni a Kilimandzsárót. Tavaly az ország kormánya bejelentette, hogy a hegy déli oldalán drótkötélpálya építését tervezi, ami felháborodást váltott ki a hegymászók, az expedíciókat szervezők és a környezetvédők körében. A Kilimandzsáró kiemelt turisztikai bevételi forrást jelent Tanzánia és a szomszédos Kenya számára. Évente mintegy 35 000 ember indul el a hegy megmászására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.