2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Szeptember 07. 10:45, hétfő | Világ

Magyarországon több oktatási intézményben is szünetet rendeltek el

Magyarországon több oktatási intézményben is szünetet rendeltek el

Van azonban olyan intézmény is, amelyben egy hete még rendkívüli szünet volt, mostanra azonban visszaállt a mindennapos működésre.

„Korábban négy óvodában és hat iskolában rendeltek el rendkívüli szünetet koronavírus-megbetegedés miatt, azóta ehhez további öt oktatási intézmény csatlakozott,” közölte Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkára hétfő reggel a Kossuth rádióban.


Hozzátette, hogy az operatív törzs még nyolc helyszínen rendelt el internetes távoktatást, ami öt iskolában csak egy-egy osztályt érint, háromban pedig a teljes intézményt. A győrújfalui általános iskola az első olyan oktatási intézmény, amelyben egy hete még rendkívüli szünet volt, mostanra azonban visszaállhatott a mindennapos működésre.


Az államtitkár megerősítette, hogy a további fertőzéseket is a fenti minta szerint kezelik majd. Ennek fejében, ha jelzés érkezik egy intézményből, akkor arra az időre, amíg a fertőzés terjedése megáll, digitális távoktatásra állnak át, majd újra normális működés következik.


"A digitális munkarend tavasszal, mint óvintézkedés bevált, de az, hogy egy teljes tanévet digitális munkarendben vigyen át az ország, azt gondolom, hogy nem elképzelhető,” hangsúlyozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.