2022. január 16, vasárnap - Gusztáv

Hírek

2022. Január 13. 21:37, csütörtök | Magyarország
Forrás: Klubrádió

Magyarországon már a negyedik adag oltásra is lehet jelentkezni

Magyarországon már a negyedik adag oltásra is lehet jelentkezni

Magyarország egy lépéssel előttünk jár a koronavírus elleni harcban. Déli szomszédunknál egy orvosi konzultációt követően már bárki jelentkezhet az oltás negyedik adagjára.

Az ide vonatkozó rendeletet még a hét folyamán közzé teszik, nyilatkozta Gulyás Gergely, Miniszterelnökségért felelős tárca nélküli miniszter. Hozzátette, az egészségyi alkalmazottaknak egyelőre nem lesz kötelező a negyedik oltás. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának tárcavezetője a napokban jelentette ki, hogy a koronavírus elleni harcban mindenképp szükség lesz a negyedik vakcinára. Orbán Viktor viszont decemberben úgy nyilatkozott, hogy nem szívesen venné fel az oltás negyedik adagját.

Magyarország közel tízmillió polgárából már 6,3 millióan be vannak oltva a koronavírus elleni vakcina legalább egy adagjával (a múlt hét során 26,000-el nőtt a számuk), a kétvakcinások száma is meghaladta már a hatmilliót, a harmadik adagot pedig eddig 3,306,370-en vették fel.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 13. 17:46, csütörtök | Magyarország

Kiderült, hogy mivel utazott Kassára tavaly Áder János

A köztársasági elnök Sátoraljaújhelyről, a Rákóczi-várkastély átadásáról sietett a kelet-szlovákiai városba. A helyszínre a rendőrség szolgálati helikopterével érkezett.

2022. Január 11. 13:05, kedd | Magyarország

Magyarország: 5 ezer milliárd forint hiánnyal zárja 2021-et az állam

A Pénzügyminisztérium beszámolója szerint a magyarországi GDP a 2021-es évben 6,4%-os növekedést ért el, az államháztartás központi alrendszerének a hiánya pedig meghaladja az 5 ezer milliárd forintot.

2021. December 31. 15:31, péntek | Magyarország

A DK karácsonyi videója is ciki volt, de Orbán Viktor új dimenziókat nyitott

Nem tudjuk, hogy előrehozott áprilisi tréfának szánták-e az alábbi zenés videót, mindenesetre sikerült így az év végére a jóízlés minden eddigi határát alulmúlni.

2021. December 31. 13:56, péntek | Magyarország

Eredetileg Kövér Lászlót jelölte volna a Fidesz a köztársasági elnöki posztra

Az információt, miszerint Novák Katalin csak „B-terv” volt, Gulyás Gergely kancelláriaminiszter szellőztette meg. Gulyás szerint a miniszterelnök először Kövért szólította meg, de az nem vállalta a jelölést.