2021. szeptember 23, csütörtök - Tekla

Hírek

2021. Július 29. 22:58, csütörtök | Magyarország
Forrás: cas.sk

Magyarország: minden egészségügyi dolgozó számára kötelező lesz az oltás

Magyarország: minden egészségügyi dolgozó számára kötelező lesz az oltás

Nincs mese, Magyarországon minden egészségügyi dolgozónak kötelező lesz a koronavírus elleni oltás. Mindezt szeptember 1-ig lesz idejük pótolni azoknak, akik nem a vakcinát választották.

Ezt csütörtökön jelentette be az Operatív Törzs és a koronavirus.gov.hu állami weboldal. A válságstáb szerint ez nem újdonság, hiszen az oltás kezdetekor is az egészségügyi dolgozókkal kezdték, nagyjuk pedig már meg is kapta a vakcinát. A rendelet azokra lesz érvényes, akik eddig ezt elutasították. A Magyar Orvosi Kamara támogatja a kezdeményezést.

Magyarországon az elmúlt huszonnégy órában 65 új pozitív esetet regisztráltak, haláleset nem történt. Déli szomszédunknál a járvány kitörése óta összesen 809.427-en estek át a betegségen, a halálos áldozatok száma pedig 30.025-ön áll. Az első adag oltást eddig 5,6 millióan, a második adag oltást pedig 5,4 millióan kapták meg.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 22. 15:09, szerda | Magyarország

Koronavírus Magyarország: kétszer annyi a fertőzött, mint tegnap

Magyarországon tegnap 501 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel már 819 021 azok száma, akik elkapták a koronavírust. Két beteg elhunyt.

2021. Szeptember 22. 13:17, szerda | Magyarország

VIDEÓ: A CNN meleg riportere faggatta Szíjjártót: „Miniszter úr, Ön engem is pedofilnak tart?”

Magyarország külügyminisztere, Szíjjártó Péter a CNN-nek adott interjújában válaszolt Richard Quest kérdéseire. A poszt a külügyminiszter facebookján jelent meg, feliratozva.

2021. Szeptember 13. 10:43, hétfő | Magyarország

Örökös baki: a pápalátogatás alkalmával is összekeverték Budapestet Bukaresttel

Most a New York Times volt a ludas, a lap azóta javította tévedését – írja a HVG.hu cikke.

2021. Szeptember 13. 10:10, hétfő | Magyarország

Kreatív csempészek: drónok hozzák az ukrán cigit

Ukrajna és Magyarország között hatalmas csempészhálózat jött létre az elmúlt évtizedekben, a bűnözők pedig alkalmazkodnak a kor szellemiségéhez és technológiai megoldásaihoz.