2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Október 19. 01:37, kedd | Magyarország
Forrás: HVG

Magyarország: Megvan, hol tartja az október 23-i megemlékezést az Ellenzéki összefogás

Magyarország: Megvan, hol tartja az október 23-i megemlékezést az Ellenzéki összefogás

A hírről az ellenzéki előválasztás győztes miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter számolt be.

„Nem sokan fogadtak volna az ellenzéki előválasztás második fordulója után kialakult eredményre, de a legnagyobb győzelem az országé, megmutatták, hogy sok kicsi mire képes,” nyilatkozta Márki-Zay Péter az ATV-ben. Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje szerint a legnagyobb csoda az volt, hogy 220 ezer olyan fiatal mozdult meg, akik „reményt láttak”.

Márki-Zay megismételte egyik vízióját, miszerint a kis pártoknak és a civileknek is helyet kell biztosítani a parlamentben. A politikus egy ún. hetedik frakció létrejöttét is szívesen látná – itt foglalnának helyet majd azok, akik a meglévő hat párt semelyikében sem szeretnének tevékenykedni. A polgármester kitért arra is, hogy mindenképp tárgyalni szeretne az őt nem támogató pártokkal, így a napokban sor kerül egy beszélgetésre Gyurcsány Ferenccel is. Márki-Zay ma találkozott Karácsony Gergely főpolgármesterrel, de az ATV-ben nem tért ki a találkozó témájára. Elmondása szerint most arra kell koncentrálniuk, hogy az előválasztás közben keletkezett sebeket együtt gyógyítsák be. Ennek első lépéseként közös október 23-i ünneplést szorgalmaz, ahol mind a hat ellenzéki párt részt venne. A helyszín ismert: a megemlékezés az Astoria és a Blaha Lujza tér környékén lesz, Márki-Zay természetesen Dobrev Klára jelenlétére is számít.

Mindeközben a hódmezővásárhelyi Fidesz már felszólította a polgármestert, hogy mondjon le pozíciójáról. Márki-Zay erre azt válaszolta, hogy a fideszes volt polgármester, Lázár János nagyon pozitív példát mutatott akkor, amikor a város vezetése mellett parlamenti képviselőként és államtitkárként is dolgozott. Ekkor azonban a Fidesz helyi szerve nem tiltakozott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.