2021. december 5, vasárnap - Vilma

Hírek

2021. Október 10. 23:33, vasárnap | Magyarország
Forrás: Blikk.hu / Momentum

Magyarország: Lemondott a Momentum elnöke

Magyarország: Lemondott a Momentum elnöke

A párt megvonta a támogatást Fekete-Győr Andrástól. A döntésről egy ma kiadott hivatalos közlemény adott tájékoztatást.

Fekete-Győr András a miniszterelnök-jelölti előválasztási szereplése után bizalmi szavazást kért a Momentum Küldöttgyűlésétől. A Küldöttgyűlés többsége a mai napon amellett döntött, hogy új vezetéssel kell belevágni a választási kampány következő szakaszába. Fekete-Győr András ezt természetesen elfogadta és azonnali hatállyal beadta lemondását.

A Momentum hat elnökségi tagja továbbra is folytatja a munkáját, az elnöki pozícióra pedig hamarosan ki lesz írva a tisztújítás.

Fekete-Győr András öt és fél éves elnöksége alatt a Momentum országos politikai szereplővé nőtte ki magát. A rendszerváltás óta eltelt idő legerősebb parlamenten kívüli pártja ma a Momentum, jövőre pedig frakciója is lesz az országgyűlésben, és ez András közösségszervező munkájának is köszönhető.

Az előválasztási eredmény ugyanakkor megmutatta, hogy új lendületre van szüksége a Momentumnak ahhoz, hogy tovább tudja folytatni az építkezést és a magyar közélet még inkább meghatározó közössége legyen. Ezt is mérlegelte a Momentum Küldöttgyűlése, amikor szavazott a bizalmi indítványról. András továbbra is a Momentum aktív politikusaként dolgozik tovább elkötelezetten a kormány- és rendszerváltásért, támogatva a Momentum 15 előválasztási nyertes jelöltjét és a teljes ellenzéki összefogást.

Holnap pedig 14.00 órakor a Széll Kálmán téren sajtótájékoztatót tart Fekete-Győr András és Orosz Anna a témában – írja a Blikk.hu.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 02. 18:58, csütörtök | Magyarország

EU-s Covid-térkép: Magyarország a legsúlyosabban érintett országok között van

A sárga minősítést már csak hét régió kapta meg az Európai Unióban.

2021. November 30. 01:04, kedd | Magyarország

Kiderült, Magyarországon miért csökkent nagyot egy nap alatt a lélegeztetőgépre szorulók száma

A hétfői koronavírussal kapcsolatos napi jelentés meglepően alacsony számot közölt a lélegeztetőgépre szoruló betegek esetében. Míg pénteken 695-en voltak a gépeken, addig hétfőre már csak 538-ról írtak.

2021. November 29. 23:23, hétfő | Magyarország

Magyarországon is bombasiker a Gucci-ház

Magyarországon nincs lockdown, így az enyhébb rendeletek moziba is elengedik a mozgóképes szórakozást igénylő polgárokat. Majdnem 50%-kal nőtt a mozik látogatottsága a múlt héthez képest.

2021. November 28. 21:20, vasárnap | Magyarország

Magyarország: Kásler bejelentette, mikortól oltják a legkisebbeket

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának tárcavezetője, Kásler Miklós ma erősítette meg, hogy az 5-12 évesek esetében december 20-a után kezdődik az oltási kampány.