2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2020. Szeptember 20. 11:59, vasárnap | Világ
Forrás: index

Magyarország: 1070 új fertőzött, nyolcan meghaltak

Magyarország: 1070 új fertőzött, nyolcan meghaltak

Újabb negatív rekord dőlt meg Magyarországon. Az új típusú koronavírust 1070-ben esetben mutatták ki a mintákon vett tesztek. Az azonosított fertőzöttek száma így elérte a 17990 főt.

Sajnos emberéletet is követelt a tegnapi nap, a COVID-19 betegség nyolc újabb halálesethez vezetett. Az elhunytak száma 683-ra nőtt, 4391-en pedig már felgyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 12,916 fő. Az aktív fertőzöttek 41 százaléka, az elhunytak 58 százaléka, a gyógyultak 40 százaléka budapesti. Kórházban 404 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 32 ember van lélegeztetőgépen.

Lassan 30 millió koronavírusos van a világon

A diagnosztizált esetek száma messze nem tükrözi a valóságot. Legalábbis ezt állítják a járványügyi szakértők. A vírus közösségi terjedése lehetetlenné teszi a nyomvonal ellenőrzését, és mivel a tesztek száma korlátozott, a fertőzöttek száma szinte megállapíthatatlan. Mivel Magyarországon már a második hullám tombol, a kormány célja az ország működőképességének megtartásra, valamint a mindennapok folyamatossága.

Hétfőtől kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is.
Szlovákiához hasonlóan Magyarországos is érvénybe lép a 23:00-s zárási idő a szórakozóhelyek, éttermek és bárok esetében.

Azt kérik,

hogy a közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak,

lehetőleg tartsuk a szociális távolságot,

gyakran és alaposan mossunk kezet.

Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be.

Bárki, akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Az iskolákban októbertől a tanároknak és a diákoknak csak testhőmérséklet-mérés után lehet belépni.

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérik, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben.

Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért – olvasható a koronavírussal foglalkozó kormányzati oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.