2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2020. Szeptember 14. 12:15, hétfő | Rendőrségi
Forrás: TASR

Ma folytatódik Dora Ferenc, a többszörös gyilkosság megrendelésével vádolt volt polgármester tárgyalása

Ma folytatódik Dora Ferenc, a többszörös gyilkosság megrendelésével vádolt volt polgármester tárgyalása

POZSONY, szeptember 14. – A bazini Speciális Büntetőbíróság termeiben ma folytatódik Dóra Ferenc, Alsóhatár volt polgármesterének tárgyalása.

Dóra Ferencet és társait, ifj. Dóra Ferencet, A. Lászlót és Sz. Rolandot többszörös gyilkossággal, csalással, kábítószerkereskedelemmel és a Sátor-maffiacsoporttal való közreműködéssel vádolják. A vád alapján rendőrnek öltözve tartóztatták fel áldozataikat.

A vádlottakat a tárgyalásra börtöncelláikból eszkortálták. A program alapján ismét Bugár György kerül a tanúk padjára, hétfőn konkrétan Madarász Krisztián meggyilkolásának ügyében. Az esetnek valamikor 2012 és 2013 között kellett történnie vagy a nyári vagy az őszi hónapokban. Bugárt a tanúvallomás alapján ifj. Dóra Ferenc kérte fel Madarász likvidálására. „Ő ráírt valami céget az áldozatra, amire lehúzott valamennyi ÁFA-t,” mondta a tanú.
Dóra Ferenc junior a gyilkosság előtti találkozón Bugár társaságában zokogni kezdett, miszerint amennyiben nem teszik el Madarászt láb alól, ő kerül börtönbe. Bugár eredetileg nem akart részt venni a gyilkosságban. A segítségéért 3-4000 euró ütötte a markát.

Fotó: TASR

Bohdana Čeľovská speciális ügyész szerint először fordul elő Szlovákia történetében, hogy egy aktív politikus állna gyilkosság és gyilkosság megrendelésének vádjával a törvényszék előtt. A polgármester a gyilkosságokat a Sátor-klántól, az egyik legbrutálisabb szervezett bűnözői csoporttól rendelte meg. Öt tagjuk tanúként vesz részt a tárgyaláson.

A polgármester a gyilkosságokkal az ún. strómanokat akarta elhallgattatni. Több gyilkosságot is rendőrnek öltözve követtek el, félreállítva gyanútlan áldozataikat közúti ellenőrzés apropóján. Áldozataikat ezután egy másik bandatag éttermébe hurcolták, majd órákon át őrizték őket. Ezután egy előre megásott sírhoz mentek, ahol halálra fojtották a kiszemelt áldozatot. A gyilkosságot végrehajtók egy-egy ilyen akcióért hárommillió koronát zsebeltek be azzal, hogy az egyik ilyen gaztettet 2003 és 2004 között követték el. A banda kezén több, mint 80 emberélet szárad.

Fotó: TASR

Nyitókép: TASR

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.