2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Május 16. 09:38, hétfő | Magyarország
Forrás: HVG • Magyar Nemzet

Ma délután Orbán Viktort ötödször is miniszterelnökké választhatják

Ma délután Orbán Viktort ötödször is miniszterelnökké választhatják

A tervek szerint ma délután fél háromkor szavaz az Országgyűlés.

Ma délután, azaz hétfőn miniszterelnököt választ a magyarországi Országgyűlés. A Fidesz elnökét így ötödször mondhatják ki Magyarország miniszterelnökének, a javaslatot az államfő teszi. A parlament honlapján olvasható napirendi javaslat szerint az ülés napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd a tervek szerint az azonnali kérdések és válaszok órájával folytatódik.

A sikeres szavazáshoz a 199 képviselő több mint felének IGEN szavazata szükséges. A kormányfő megválasztását követően azonnal hivatalba lép. Az eskütétel után a miniszterelnök a hagyományok szerint beszédet mond a parlamentben. A múlt héten leköszönt Áder János államfő már megtette javaslatát: meglepetés nem történt, a köztársasági elnök Orbán Viktor nevét mondta ki. A miniszterelnök pénteken már be is jelentett ötödik kormánya névsorát.

A miniszterelnök-választás után várhatóan interpellációk és kérdések hangzanak el, majd a parlament lefolytatja a Karácsony Gergely főpolgármester által kezdeményezett két népszavazás elrendeléséről szóló országgyűlési határozati javaslat általános vitáját. A Párbeszéd politikusa a Fudan egyetemről és az álláskeresési járadék időtartamának meghosszabbításáról kezdeményezett referendumot még tavaly júliusban - írja a HVG.hu.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Január 25. 12:10, csütörtök | Magyarország

Hatalomátvételt kísérelt meg egy fegyveres csoport Magyarországon

A csoport tagjai többek közt azt is kijelentették, hogy le akarják tartóztatni a magyar kormány korábbi és jelenlegi tagjait.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:29, csütörtök | Sport

Győzött a Boston és bebiztosította a hazai pálya előnyét az NBA rájátszásában

A Celtics megszerezte szezonbeli 60. győzelmét.