2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2020. December 07. 15:11, hétfő | Kzélet
Forrás: TASR

M. Krajčí: A teljes lezárás az egyik lehetőség, amellyel számolnunk kell

M. Krajčí: A teljes lezárás az egyik lehetőség, amellyel számolnunk kell

Pozsony, december 7. (TASR) - Az ún. lockdown továbbra is az egyik lehetőség, ezt Szlovákiának el kell fogadnia. Ezt Marek Krajčí (OĽANO) egészségügyi miniszter jelentette ki a hétfői kormányülés előtt.

Az, hogy ez karácsony előtt vagy után lép érvénybe, szerinte megegyezés kérdése. "Úgy gondolom, hogy ha lezárásra kerülne sor, annak akkor kell történnie, amikor a lehető legkevesebb gazdasági kárt okozza," jegyezte meg Krajčí. Hozzátette, hogy figyelik az adatokat, de lehetetlen megjósolni mi fog történni, mivel Szlovákia veszélyhelyzetben van. Ahhoz, hogy az emberek az ünnepek alatt találkozhassanak, az egészségügyi tárca vezetője szerint országos antigéntesztelésre lenne szükség. Elmondása szerint még mindig van elég teszt, körülbelül 1 millió áll még rendelkezésre. A miniszter szerint a nyálvizsgálat az iskolákban nem rossz ötlet, de a megvalósítás logisztikai előkészületeket igényel. Mivel az átfogó tesztelést sikerült megvalósítani, feltételezi, hogy ezt is meg lehet oldani. Hozzátette, hogy a koronavírus elleni oltás önkéntes lesz. A tárca igyekezni fog pontos és hiteles információkkal szolgálni az embereknek, hogy dönteni tudjanak. A miniszter szorgalmazza az oltást. Szerinte ez egy nagyon jó eszköz a COVID-19 járvány legyőzésére. Krajčí hangsúlyozta, hogy az emberek biztonsága és a gyengék védelme érdekében fontos, hogy az ingázók kéthetente teszteltessék magukat.

Címkék: krajci, lockdown

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.