2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2021. Január 14. 16:56, csütörtök | Kzélet
Forrás: TASR

M. Kollár: Miniszterelnök úr, kérem ne sértegesse a polgármestereket, hagyja inkább békén őket

M. Kollár: Miniszterelnök úr, kérem ne sértegesse a polgármestereket, hagyja inkább békén őket

POZSONY, január 14. – Miroslav Kollár, a Za ľudí párt parlamenti képviselője és Galgóc város polgármestere arra kéri Igor Matovič miniszterelnököt, hogy ne sértegesse a szlovák városok és falvak polgármestereit.

A képviselő egyenesen abszurdnak nevezte azt, hogy egy ilyen járványügyi helyzetben az állam éppen büntetni készül az önkormányzatokat. Kollár ezzel arra a hangfelvételre kívánt reagálni, amely a hétfői kormányülésről került ki a nyilvánosságra. A miniszterelnök ezen a tárgyaláson mondta azt az Országos Tesztelés kapcsán, hogy itt az ideje az önkormányzatoknak megmutatniuk, hogy mennyire fontos az emberélet számukra. „Amondó vagyok, hogy adjuk nekik parancsba, változtassuk meg a törvényt úgy, hogy kénytelen legyenek végrehajtani a hadsereg vagy az Egészségügyi Minisztérium által kiszabott feladatokat,” mondta a kormányfő.

Kollár szerint a miniszterelnök szavai ékes példája annak, hogy mennyire nem érti az önkormányzatok fontosságát, legitimitását és feladatait ebben a járványügyi helyzetben. „Ha a polgármesterek nem lettek volna készségesek, akkor az Országos Tesztelés első köre meg sem valósult volna. Minden erőnket és idegszálunkat mozgósítanunk kellett, hogy az információs káosz ellenére sikeresen és biztonságosan levezényeljük az Országos Tesztelést,” magyarázta Galgóc polgármestere.

A miniszterelnöknek azt üzeni, hogy hagyja békén a polgármestereket, mert azok pontosan tudják, mi a teendőjük. Továbbá ne sértegesse a független szakembereket, akik azon dolgoznak, hogyan csökkentsék minimumra a COVID-19 halálos áldozatainak számát. „Ezeknek az embereknek az erőfeszítésének köszönhető az, hogy a kaotikus központi járványügyi rendelkezések következtében nem haltak meg még többen,” zárta a politikus.

Címkék: kollár, matovic

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.