2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2022. Március 27. 19:45, vasárnap | Világ
Forrás: euronews.com

Lviv: Sűrűn lakott területeket bombáznak az oroszok

Lviv: Sűrűn lakott területeket bombáznak az oroszok

Folytatódik az orosz támadás Ukrajna-szerte, most már sűrűn lakott területeket is ért bombatámadás. Heves rakétatűz érte Lviv városát a szombati napon, emellett több nyugati célpontot is megtámadtak.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kitüntette az Ukrán Nemzeti Gárda katonáit, akik "bátorságot és elkötelezettséget" tanúsítottak az orosz agresszióval szemben. Zelenszkij ismét hangsúlyozta, hogy az intenzív orosz támadások elleni védekezéshez Ukrajnának repülőgépekre, légvédelemre és tankokra van szüksége. Arra kéri nyugati partnereit, hogy segítsék ezzekkel az orosz agresszióval szembeni védekezést. Az ukrán katonák és önkéntesek nem csak Ukrajna, hanem egész Európa szabadságáért harcolnak, tette hozzá az ukrán elnök.

Kijev külvárosában az orosz erők több lakóépületet leromboltak, legkevesebb 5 civil életét vesztette, a sebesültek között egy gyermek is van. Civil és katonai célpontokat rakétáznak az orosz erők a már 80 százalékban lerombolt Mariupolban is, amelynek polgármestere népirtásról beszél.

“A brit védelmi minisztérium szerint Moszkva továbbra is az orosz légtérből indít rakétákat, hogy ne lőhesse le repülőgépeit az ukrán légvédelem. Az orosz védelmi minisztérium megosztott egy videofelvételt egy ukrán Buk rakétarendszerre mért légicsapásról, egy másik videón állítólag egy megsemmisített ukrán parancsnoki állás látható Kijev térségében. Az Orosz megszállás ellen tüntettek Szlavuticsban. Egy nagy kék-sárga ukrán zászlóval a kórház felé vonultak, miközben az orosz csapatok bevonultak a városba,” írja az euronews.com.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.