2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Június 11. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Polícia SR, DenníkN, tasr

Lučanský: Megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy enyhítsük a tragédia következményeit

Lučanský: Megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy enyhítsük a tragédia következményeit

Milan Lučanský rendőrfőkapitány ismertette a ruttkai iskolai támadással kapcsolatos részleteket. Az elkövető az iskola egykori diákja volt, aki késsel támadt az iskola alkalmazottjaira és diákjaira.

Az elsődleges információk szerint a tettes az iskola volt diákja, akit a portán meg akartak állítani az iskola alkalmazottai, de ő agresszívan reagált, és betörte az ajtót. Az iskola dolgozói megpróbálták feltartóztatni, amire kést rántott. Az iskola igazgatóhelyettese belehalt sérüléseibe az iskola pedellusát pedig kórházban kezelik.

A férfi ezután berohant a legközelebbi osztályterembe, ahol két gyereket és egy tanárt többször is megszúrt, majd menekülni kezdett, de a gondnok utána eredt. Ekkor érkezett a segélyhívás és a szolgálatot teljesítő rendőrök a helyszínre siettek. A rendőrökkel szemben ellenállást tanúsított, késsel védekezett, aminek következtében a rendőrök lelőtték.„A rendelkezésre álló információk szerint néhány golyó visszapattant. Figyelembe kell venni, hogy specifikus helyzetről van szó, a rendőröket kiképzik erre" - mondta Lučanský. Közölte, hogy a sérült rendőröket ellátták, sérüléseik nem életveszélyesek.

Branislav Zacharides, Ruttka polgármestere a DenníkN portálnak elmondta, hogy az igazgatónő egyelőre nem tudta megállapítani, hogy bosszúból, egy régebbi sérelem miatt követte-e el a támadást a férfi.

„Csak remélni tudjuk, hogy gyorsan lezárul ez az ügy, és soha többé nem fog megismétlődni" - nyilatkozta a polgármester a TASR hírügynökségnek.

A polgármester hozzátette, az iskola pénteken zárva marad, hétfőn fognak tárgyalni a további lepésekről. Az iskolát egyébként 200 tanuló látogatja.

A rendőrség tájékoztatása szerint házkutatás folyik a támadó lakhelyén, azt vizsgálják, előre eltervezett támadás történt-e. Az országos rendőrfőkapitány közölte, bekérték a biztonsági kamerák felvételeit, és a rendőrség kihallgatja a tanúkat. A helyszínen vannak az ügyészség, a kerületi rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség képviselői, valamint a belügyminisztérium belső felügyeleti és ellenőrzési főosztályának tagjai. Az illetékesek a törvényben előírtak szerint vizsgálják a rendőri beavatkozás jogszerűségét.

A ruttkai incidensben két ember meghalt, öten megsérültek, köztük gyerekek is.

Nyitókép: Polícia SR/Facebook

Címkék: iskola, támadás, tragédia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.