2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Január 09. 14:41, hétfő | Sport
Forrás: france24

Loeb nyerte a Dakar Rally tegnapi szakaszát, Sainz-ot megbüntették

Loeb nyerte a Dakar Rally tegnapi szakaszát, Sainz-ot megbüntették

Az idei Dakar Rally-nak Szaúd-Arábia ad otthont és január 15-ig tart.

A verseny nyolcadik szakaszát a francia Sébastien Loeb nyerte, miután a spanyol Carlos Sainz 5 perces büntetést kapott. A győzelemnek köszönhetően Loeb összesítésben feljött a negyedik helyre, de még így is csaknem kétórás hátránya van az éllovas Nasser Al-Attiyah mögött. Az Al-Duwadimi és Rijád között 822 km-es szakaszon 2 percc 11 másodperccel volt gyorsabb a francia a második helyen befutó Al-Attiyah-tól.

„Ez egy jó szakasz volt számunkra” – nyilatkozott Loeb a célbaérést követően. „Csak egy kereket kellett kicserélnünk defekt miatt, az autó többi része rendben volt. Igyekeztünk jól teljesíteni” – tette hozzá a Prodrive francia pilótája.

Sainz rosszabbul járt, ugyanis egy harmincassal jelzett szakaszon 40 km/h-val ment, amiért 5 perces büntetést kapott. A figyelmetlensége 3 perc 31 másodperces hátránnyal a harmadik helyre sorolta hátra, így jelenleg összesítésben csak a 17. helyen áll. Ennek ellenére a spanyol elégedett volt a vasárnapi versennyel. „Jó érzés volt vezetni az autót. Ez végre egy tiszta szakasz volt" – mondta Sainz.

2023-as Dakar Rally éllovasa, a katari Al Attiyah tovább növelte az előnyét a második helyen tanyázó dél-afrikai Henk Lategannal szemben, akinek így már több mint egy órás hátránya van. "Jövő héten otthon leszek a dűnéken" - mondta Al Attiyah, akit a Dűnék hercegének is becéznek. – „Rengeteg dűne lesz, de óvatosnak kell lennünk és csak lépésről lépésre haladhatunk” – zárta a katari raliversenyző.

A mai nap a pihenésről szól, de kedden újra versenybe szállnak a bajnoki címért.

forrás: france24

Címkék: dakar, loeb, rally, sainz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.