2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2021. Március 26. 21:19, péntek | Helyi
Forrás: TASR

Lila színnel az epilepszia világnapján

Lila színnel az epilepszia világnapján

Idén a lila szín szimbolizálja az Epilepszia Világnapját, amely ezéven péntekre esett. Az eseményre a Meli Beli polgári társulás hívta fel a figyelmet, amely a betegséggel küzdő gyermekeknek és családoknak segít.

A betegségre azért fontos felhívni a figyelmet, mert az epilepszia leggyakoribb tünete, a roham bárhol és bármikor jelentkezhet. „Célunk, hogy az emberek együttérzést tanúsítsanak azzal sok emberrel, akik ebben a betegségben szenvednek. Azt szeretnék, ha róluk is tudomást vennének, és érezzék, hogy törődünk velük. Ezek az emberek gyakran más pszichikai betegséggel is küzdenek, tüneteik miatt pedig gyakran a társadalom perifériájára szorulnak, legyen szó a munkahelyükről vagy más közösségekről,” tette hozzá Andrea Škovierová Dragošeková, a Meli Beli polgári társulás alapítója.

A Meli Beli ezért már két évvel ezelőtt egy kampányba fogott, amely keretein belül lila pólókkal hívta fel a figyelmet a problémára. „Az „Engem semmi nem ráz meg” feliratú pólók mellé érkezik idén a lila szájmaszk is, amelyeket már kiosztottak a Kramárai Neurológiai Osztály betegei között,” tette hozzá Andrea Škovierová Dragošeková.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.