2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Június 21. 09:54, hétfő | Sport
Forrás: cas.sk / facebook

Lerombolt előítéletek: a telepi kislány országos bajnok lett

Lerombolt előítéletek: a telepi kislány országos bajnok lett

A szerény körülmények között nevelkedő roma kislány történetét már megismerhette az ország. A szepsi származású Annamária helyi atlétikai versenyt nyert egy pár kopott balettcipőben. Emlékeznek még?

Azóta Annamária élettörténete pozitív irányt vett. A kislány egy sportklub tagja lett, és edzője segítségével sorra nyeri az atlétikai versenyeket. Erőfeszítései nem voltak hiábavalók. Michal Šimečka facebook-bejegyzésében tájékoztatott arról, hogy Annamária korosztályos szlovák bajnok lett 1500 méteren. A politikus szerint a kislány sikerében nagy szerepet játszik, hogy szülei, edzője, de az ország egy nagy része is szurkol neki és hisz benne.

„Ma, június 20-án Annamária részt vett a korosztályos szlovák bajnokságon Kassán. Az 1500 méteres számban pedig aranyérmet nyert! Szívből gratulálunk és osztozunk az örömében. A „balettcipős” tündérmese még nem ért véget,” írja a CVrČek szabadidőközpont, amely a kezdetektől támogatta a kislány erőfeszítéseit.

Annamáriának mi is szívből gratulálunk! Sportsikerei eltörpülnek amellett a munka mellett, amelyet az előítéletek és a gyűlölet építette falak lebontásánál végez. Sok sikert és csak így tovább!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.