2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2022. Március 27. 20:24, vasárnap | Világ
Forrás: euronews.com

Lengyelek: Orbán politikája sokba fog kerülni a magyaroknak

Lengyelek: Orbán politikája sokba fog kerülni a magyaroknak

Egyre többen nézik kritikus szemmel Magyarország kommunikációját az ukrán-orosz háború kapcsán. Legutóbb Andrzej Duda lengyel elnök bírálta Orbán Viktort, amiért nem támogatja Ukrajnát a konfliktusban.

Orbán Viktor egyik legközelebbi szövetségese, Lengyelország sem nézi jó szemmel a magyarországi hozzáállást. Joe Biden amerikai elnökkel folytatott szombati varsói megbeszélése után Duda azt mondta, Magyarország nagymértékű függősége az orosz energiaellátástól érthetően óvatossá teszi Orbán Viktor miniszterelnököt. "De tekintettel az Ukrajna elleni orosz agresszióra, tekintettel civilek százainak és ezreinek halálára, tekintettel a lakóházak bombázására, ami a nemzetközi jog szerint háborús bűncselekménynek számít, nehéz megértenem ezt a megközelítést,” mondta Duda a TVN24 hírcsatornának adott interjújában.

Ez a politika sokba fog kerülni Magyarországnak, nagyon sokba. Lengyelország és Magyarország évek óta bírálja az Európai Uniót, miután Brüsszel a demokratikus intézmények leépítésével vádolja őket.

A háború kezdete óta Lengyelország többször is sürgette az EU-t, hogy tiltsa be az Oroszországból származó gáz- és kőolajimportot. Orbán Viktor azonban "vörös vonalnak" nevezte az energetikai szankciókat, mert attól tart, hogy azok felhajtják az árakat Magyarországon.

Címkék: Duda, lengyel, orbán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.