2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Szeptember 09. 22:37, péntek | Világ
Forrás: Wikimedia Commons • AP

Leállították Donald Trump Hillary Clinton ellen benyújtott keresetét

Leállították Donald Trump Hillary Clinton ellen benyújtott keresetét

Elutasította egy szövetségi bíró az amerikai Florida államban Donald Trump volt amerikai elnök 2016-os elnökválasztási ellenfele, Hillary Clinton és volt magas rangú FBI-tisztviselők elleni keresetét.

Az AP hírügynökség arról is beszámolt, hogy Donald Middlebrooks bíró visszautasította Trump azon állításait, miszerint az említett személyek összehangoltan jártak volna el annak érdekében, hogy vizsgálat induljon az ún. az orosz ügy kapcsán. Az eset egyébként beárnyékolta Trump amerikai elnöki hivatali idejének nagy részét.

Trump ügyvédje, Alina Habba pénteken azt mondta, hogy Trump fellebbezni fog az elutasítás ellen – tette hozzá az AP.

Donald Middlebrooks, az Egyesült Államok körzeti bírója véleménye szerint Trump márciusban benyújtott keresete "nyilvánvaló szerkezeti hibákat" tartalmaz, és több esemény leírása megbízhatatlan.

A bíró elutasította azt az elképzelést, hogy Trump pert indítson a jogi károk helyreállítása érdekében. "Ehelyett (Trump) egy 200 oldalas politikai kiáltványt próbál készíteni", amelyben felvázolja kifogásait az őt ellenzőkkel szemben - írta Middlebrooks bíró. Ezzel összefüggésben hangsúlyozta, hogy „nem a bíróság a legalkalmasabb fórum erre.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.