2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2020. Szeptember 03. 15:58, csütörtök | Helyi
Forrás: parameter

Lángolt az ollétejedi gumifeldolgozó

Lángolt az ollétejedi gumifeldolgozó

Tűz ütött ki az ollétejedi gumifeldolgozóban, a tűzoltók a 11 óra körüli riasztás után azonnal a helyszínre érkeztek. -írja a paraméter.sk hírportál.

A meglévő információk alapján kis tűzesetről van szó, a lángok okozta füstfelhőt azonban Dunaszerdahely több pontjáról is látni lehetett. A tüzet viszonylag gyorsan, 11:45-kor már eloltották, de a helyszínen maradt több tűzoltó is.

A paraméter.sk munkatársai Hodosi Tibortól, a a járási tűzoltók bevetési egységeinek parancsnokától megtudták, hogy a bejelentést követően azonnal magasabb riasztási szintet léptettek életbe. "Dunaszerdahelyről három, Somorjáról kettő, Nagymegyerről pedig további egy rohamkocsi indult a helyszínre, emellett kiértesítettük a cselekményről az önkéntes testületeket is, akik közül Légről, Alistálból és Somorjáról jött egy-egy kocsi. Mindemellett a kerületi tűzoltóság is biztosította számunkra a speciális tűzoltókocsiját környezeti károk elhárítására" - húzta alá. Összesen 11 technikával, 27 tűzoltó vett részt az oltásban, légzőkészülékekkel.

A tűz keletkezésének pontos okát egyelőre vizsgálják, hivatalosan meg nem erősített információink szerint viszont az olaj átszivattyúzása közben keletkezett statikus elektromosság okán lobbanhatott be az anyag. - írja a Paraméter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 14. 16:33, vasárnap | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Június 20. 10:01, csütörtök | Helyi

Késéssel kell számítani egyes Leo Express járatokon a hétvégén

A Leo Express tájékoztatja az utasokat, hogy a vasúti síneken történő munkálatok miatt 2024. június 22-23-án a Lég - Úszor szakaszon 9:50-14:10 között vonatpótló buszjáratokat vezetnek be.

2024. Június 14. 12:50, péntek | Helyi

Hat embert kellett kimenteni a Kis-Dunából

Két mentőautót és egy mentőhelikoptert küldtek a helyszínre.

2024. Június 05. 15:51, szerda | Helyi

A Duna felső részénél csökkenni, az alsónál viszont emelkedni fog a vízszint

Pozsonyban a tartós esőzésekből eredő áradások miatt másodfokú, a dunaszerdahelyi járásban első szintű hidrológiai figyelmeztetés van érvényben.