2021. október 17, vasárnap - Hedvig

Hírek

2021. Október 14. 01:32, csütörtök | Magyarország
Forrás: M Hírstart

Kuruc.info, Egészséges Fejbőr és a Nyilaskeresztes Párt – íme a facebook feketelistája

Kuruc.info, Egészséges Fejbőr és a Nyilaskeresztes Párt – íme a facebook feketelistája

Kiszivárgott a facebook „feketelistája”, amely azokat a személyeket és szervezeteket tartalmazza, akiket a facebook algoritmusa tiltólistára helyezett.

A The Intercept jelentette meg azt a dokumentumot, amelyen a Facebook által veszélyesnek ítélt személyek és szervezetek szerepelnek. A társaság eddig 968 ilyen csoportot azonosított. Mostanáig szigorúan titkos információnak számított, hogy kik találhatók a listán. A hírportál azt sürgette, hogy a közösségi platform legyen ebben a kérdésben átláthatóbb.

A listán ott van a Kuruc.info, a Nyilaskeresztes Párt és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom a kézdivásárhelyi elnökükkel, Beke István Attilával és Szőcs Zoltánnal együtt. (Őket a románok székelyföldi terroristának tartják, börtönben is ültek ezért.) A zenekarok közül szintén a szélsőséges, nacionalista zenét játszó Egészséges Fejbőr, Magozott Cseresznye, Romantikus Erőszak és a Titkolt Ellenállás szerepelnek.

A The Intercept rámutatott, hogy a Facebook hosszú éveken keresztül megtiltotta a tagjainak, hogy szabadon véleményt nyilvánítsanak bizonyos emberekről és szervezetekről azért, hogy ne érhesse olyan vád, hogy segít a terroristáknak a propagandájuk terjesztésében. A dolog mostanra odáig fajult, hogy a megalkotott rendszer teljesen kiszámíthatatlan lett és annak működéséről a külvilág gyakorlatilag semmit sem tud. Ez az átláthatatlanság annak a veszélyét hordozza magában, hogy bizonyos egyéneket és csoportokat cenzúrázhatnak, megbüntethetnek vagy korlátozhatják a szabadságjogaikat olyan dolgokért, amiket lehet, hogy el sem követtek.

A Facebook eddig vehemensen elutasította azokat a követeléseket, hogy hozza nyilvánosságra a feketelistáját. Az óriáscég azzal indokolta a döntését, hogy a saját munkatársait félti. A most kiszivárgott belső anyagban több mint 4000 felhasználó és szervezet szerepel, köztük vannak politikusok, írók, zenészek és más ismert emberek, de karitatív szervezetek, kórházak és olyan személyek is, akik már nem is élnek.

Címkék: Facebook, feketelista

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 13. 16:09, szerda | Magyarország

Orbán, mint köztársasági elnök?

Már a legutóbbi parlamenti választások előtt is téma volt a kibővített hatáskörű államfői poszt, mint Orbán Viktor következő állomása. A kormányfő most is mérlegel.

2021. Október 10. 23:33, vasárnap | Magyarország

Magyarország: Lemondott a Momentum elnöke

A párt megvonta a támogatást Fekete-Győr Andrástól. A döntésről egy ma kiadott hivatalos közlemény adott tájékoztatást.

2021. Október 10. 18:49, vasárnap | Magyarország

Előválasztás: Egyelőre nem sietnek az MSZP-sek beállni Márki-Zay mögé

Egyre több MSZP-s politikus áll ki Dobrev Klára mellett az Ellenzéki Előválasztás második fordulója előtt. Mindezt annak ellenére, hogy Karácsony Gergely Márki-Zay javára lépett vissza.

2021. Október 08. 14:27, péntek | Magyarország

Az LMP nem támogatja Márki-Zay Pétert

Az LMP nyáron döntött úgy, hogy beáll Karácsony Gergely mögé az Ellenzéki Előválasztáson. A párt meggyőződése volt, hogy Karácsonynál a pártérdek előtt áll a meggyőződés és a zöld politika.