2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2020. Szeptember 09. 16:22, szerda | Helyi
Forrás: ATEMPO.sk

Kultúra-ajánló Pozsonytól Komáromig: szeptember 9-16.

Kultúra-ajánló Pozsonytól Komáromig: szeptember 9-16.

Mai kultúra-ajánlónkban az előttünk álló hét kulturális eseményeit vesszük csokorba. Segítségül az ATEMPO.sk weboldal naptárát használtuk. Mindenkinek optimális és kulturális hetet kívánunk.

Kultúra-ajánló Pozsonytól Komáromig – szeptember 9-16.

Ismét Somorja ad otthont a Korona Udvar Zenei Napok-nak, amelyet egy kétnapos esemény keretén belül szeptember 11-12 szerveznek meg. A két helyszínen (Városi Művelődési központ, Szent István tér) zajló igényes program megtekintése díjmentes.


Program
Szeptember 11. (péntek)

18.00 Šiška Ľuboš - kiállítás megnyitó, közreműködik: Erich Boboš Procházka és Juraj Turtev


Szeptember 12. (szombat)


17.30 Harmonia Classica
18.30 Gorlo Volka
20.00 The Butchers
21.30 Rómeó Vérzik akusztikus koncert, vendég Gasparik Fecó

2020. szeptember 11-én, pénteken 19.00 órától mutatja be Molnár Ferenc Az üvegcipő című vígjátékát Bagó Bertalan rendezésében a Komáromi Jókai Színház Muzslán, a szabadtéri színpadon.Belépő 3 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.


Molnár Ferenc önéletrajzi ihletésű remekműve Sipos Lajos műbútorasztalos és egy cseléd, Szabó Irma minden akadályt elsöprő szerelmének megható története. Költészet, humor, megoldhatatlannak tűnő akadályok, összeomló és felépülő kapcsolatok szövik át a fordulatos vígjátékot. A bolondos Irma, a józsefvárosi Hamupipőke, álomvilágban él, amelyben csak Sipos úr létezik, akinek a csitri mindent elnéz cserébe a reményért, hogy egyszer kölcsönössé lesz a szerelem.

2020. szeptember 13-án, vasárnap 17.00 órától kerül bemutatásra Ingmar Bergman: Jelenetek egy házasságból című művéből készült színpadi játék a Csavar Színház előadásában Komáromban, a Jókai Színház nagyszínpadán.
Belépő 10 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Főszerepben: Gál Tamás (Jászai Mari-díjas), Kiss Szilvia
Rendező: Pataki András (Jászai Mari-díjas)

Sokszor szórakoztató, máskor szívszorító jelenetek egy férfi és egy nő szerelmének történetéből. Az első jelenet látszólagos felhőtlen boldogságától jutnak el az egymás ellen forduláson, a teljes felbomlás folyamatán át a megbékélésig, egy újfajta szeretet kialakulásáig, ahol a két ember, Marianne és Johan már nem kiszolgáltatottjai egymásnak, hanem őszinte megértéssel tudnak közeledni a másik felé.
„Három hónapig írtam ezt a könyvet, de egy fél élet tapasztalatai sűrűsödnek benne. Nem vagyok benne biztos, hogy fordítva jobb lett volna. Talán választékosabbnak hatna. Valahogy megszerettem ezt a két embert, míg velük foglalkoztam. Eléggé ellentmondásosak lettek, néha félénkek, gyerekesek, néha egészen felnőttek. Rengeteg butaságot összebeszélnek, néha meg valami okosat mondanak. Félénkek, vidámak, önzők, buták, kedvesek, okosak, önfeláldozók, ragaszkodók, mérgesek, szelídek, szentimentálisak, kiállhatatlanok és szeretetre méltók. Egyszerre.” - Ingmar Bergman

2020. szeptember 16-án, szerdán 18.00 órától Szunyog Zsuzsa dalszerző-énekes Aranyágon című műsorát mutatja be Somorján, a Városi Művelődési Központban.
Cimbalmon kísér Ľubomír Gašpar (SĽUK).
Belépő 10 euró. Mindenkit nagy szeretettel várnak a szervezők.

ATEMPO.sk/infoCsallóköz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Február 05. 09:35, hétfő | Helyi

Dunaszerdahely: A városi buszok új menetrendje február 5-én lép hatályba

A város tömegközlekedési rendszerének fejlesztése érdekében február 5-én új menetrend lép életbe a városi buszok számára, figyelembe véve a lakossági kéréseket. A változások elsősorban az 1-es vonalra koncentrálódnak.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.