2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. November 20. 20:12, szombat | Kultúra
Forrás: Nyitókép: Filminvázió / Forrás: YouTube

Különösen veszélyes bűnözők: Nem sikerült valami jól a Netflix valaha volt legdrágább projektje

Különösen veszélyes bűnözők: Nem sikerült valami jól a Netflix valaha volt legdrágább projektje

Az előzetes és a filmet megelőző hype alapján egy Indiana Jones x Deadpool egyvelegre készültünk, de mint oly sokszor az elmúlt években, sajnos csalódnunk kellett.

De miért áll a "sajnos" címke a Ryan Reynolds-show előtt? Nos, bár a színész humora elképesztően csípős, többnyire azért adnak valami mondanivalót is a filmjeihez. Legyen az akár a Deadpool vagy a Free Guy, a humoros beszólások mindig valami érdekesebb sztorit próbálnak vidámabbá varázsolni. Feltehetően Reynolds az életben is ilyen. Nos, a Különösen veszélyes bűnözők - mely nem mellesleg a Netflix eddigi legdrágább filmje a maga 200 milliós büdzséjével - bemutatja, hogy ez a humor tud sok is lenni.

Pedig Dwayne Johnson nagyon jól tud működni az ilyen buddy-filmekben (lásd Hobbs és Shaw), de ott kapott ő is jó dumákat. A mostani filmben csupán az elszenvedő alanya Reynolds alázásának. De lássuk, mi is a történet: adott két fickó, akik egy kényszerű szövetségnek köszönhetően együtt próbálják megtalálni Kleopátra három tojását, lehetőleg még egy női vetélytársuk előtt.

Kezdjük a pozitívummal: a film egész bíztatóan kezdődik, de ez a színészeknek köszönhető. A Johnson - Reynolds duó egy darabig jól működik. A felvezetés egy Mozi+-os Indiana Jones-filmet vetít előre, az első óra még egészen élvezhető, sajnos azonban utána elkezdenek elromlani a dolgok. Főleg Gal Gadot megjelenésével kezd csökkenni a film iránti érdeklődése a nézőnek. Csodanő karaktere ugyanis elég ostobán van megírva, nincs semmi értelme a jelenlétének, a forgatókönyv fogalom nélkül dobálja el a különböző helyszínekre.
Ha már forgatókönyv, na ott is vannak nagy problémák. A mai szokásoknak megfelelően több csavart is tartalmaz a sztori, de ezeket nagyjából a film felénél már mindenki be tudja lőni. Egyik sem okoz majd túl nagy meglepetést, abszolút a kiszámítható kategóriába tartoznak. A másik nagy probléma, hogy bár 200 millió dollárt költöttek a filmre, de a számítógépes grafika mégis leugrik a képernyőről. Egyes jeleneteknél konkrétan látszik, hogy a színészek egy zöld háttér előtt játszanak.

Érdemes akkor megnézni a filmet? A válasz nagyon egyszerű: akinek van Netflix előfizetése, az mindenképpen tehet vele egy próbát. Ha kedvelte a Deadpoolban Reynolds dumáit, akkor itt is el-elkacagja majd magát. Aki viszont most gondolkodik azon, hogy beruházzon egy próbakörre, az ne a Különösen veszélyes bűnözők miatt tegye meg ezt (inkább a The Squid Game miatt). A film sajnos egy tipikus Netflix alkotás, azaz látványosan üres. Egy hét múlva a címére sem emlékszünk majd. 4/10

Címkék: film, mozi, Netflix

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.