2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2023. Február 04. 12:14, szombat | Kzélet
Forrás: Cas.sk

Kritikus a helyzet az északi régiókban

Kritikus a helyzet az északi régiókban

Zsolna város válságstábja rendkívüli helyzetet rendelt el a hóhelyzet miatt.

Pénteken 17:00 órától érvényes a város egész területén - tájékoztatta a TASR-t Zsolna város szóvivője, Barbora Zigová.
Hozzátette, hogy az egész napos heves havazás bonyolítja a helyzetet az utakon és a járdákon városszerte. "Az önkormányzat intézkedéseket vezet be annak érdekében, hogy a lehető legkisebbre tudja csökkenteni a város működésére gyakorolt ​​hatást. A zsolnai útkarbantartók összes téli mechanizmusa és járműve a terepen van, és az utak járhatóságát törekszenek biztosítani. A sűrű forgalom azonban nehezíti a karbantartó egységek munkáját– ismertette a szóvivő.

Zigová szerint az intenzív havazás a trolibuszokat is jelentősen érinti. A tömegközlekedési járművek nehezen kelnek át a dombon a Vlčince vagy a Hájik lakótelepek felé. „Zsolnán az esti órákban kritikus a helyzet” – értékelt Peter Fiabáne, a város polgármestere.

A városháza arra kéri a lakosságot, hogy fontolják meg az autóval való utazást. A forgalom intenzitásának csökkentése lehetővé teszi a téli karbantartás minőségének javítását és a városi tömegközlekedési járművek visszatérését az utcákra. A polgármester egyúttal arra kérte a lakosságot, hogy az esetleges riasztások esetén biztosítsák a mentőalakulatok szabad és biztonságos átjutását.

A város szóvivője megerősítette, hogy a következő órákban minden téli karbantartási eszköz, amely a szerződött cégeken keresztül a zsolnai városháza rendelkezésére áll, bevetésre készen áll, és telepítve lesz a város utcáin.

Forrás: cas.sk

Címkék: hóhelyzet, Zsolna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.