2022. augusztus 13, szombat - Ipoly

Hírek

2021. Szeptember 13. 10:10, hétfő | Magyarország
Forrás: HVG

Kreatív csempészek: drónok hozzák az ukrán cigit

Kreatív csempészek: drónok hozzák az ukrán cigit

Ukrajna és Magyarország között hatalmas csempészhálózat jött létre az elmúlt évtizedekben, a bűnözők pedig alkalmazkodnak a kor szellemiségéhez és technológiai megoldásaihoz.

Idén több mint tízmillió forint értékben foglaltak le drónokkal és pilóta nélküli repülőgépekkel csempészett cigarettát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai és a rendőrök az ukrán-magyar zöldhatáron.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közölte: idén több mint 6 700 doboz cigarettát és két gépet találtak és foglaltak le. A fokozott zöldhatár-ellenőrzéseknek köszönhetően a bűnözői csoportok egyre inkább a légteret használják illegális tevékenységükhöz, azonban a NAV a rendőrséggel közösen a repülési pontok feltérképezésével, illetve hőkamera használatával állja útját a légi úton történő csempészetnek - tudatták a közleményben.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) sajtóreferense az MTI megkeresésére azt mondta: 2018 óta fordulnak elő hasonló, légi eszközökkel elkövetett bűncselekmények. Idén, az eddiginél gyakrabban, 12 alkalommal észleltek ilyet. A lefoglalt drón 20 karton cigarettát szállított, és a pilóta nélküli repülőgép belsejében 25 karton cigarettát találtak - tudatta Dávid Zoltán sajtóreferens.

MTI/infocsallóköz

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 10. 18:58, szerda | Magyarország

Megvan, ki játszhatja a Hunyadi-sorozat főszerepét

Mint tudjuk, Hunyadi János életéről sorozatot forgatnak. A 10 milliárd forintos büdzsével büszkélkedő széria a Rise of the Raven címet kapta, most pedig az is kiderült, ki kapta a főszerepet.

2022. Július 28. 15:48, csütörtök | Magyarország

A Shell bezárja néhány magyarországi benzinkútját

A cég szerint történelmi magasságokba emelkedett a hazai kereslet, miközben a régiós üzemanyagpiacon számottevően kisebb az alapanyagkészlet, ami komoly kihívások elé állítja őket - írja a HVG.

2022. Július 28. 15:47, csütörtök | Magyarország

Fake plakátok árasztották el Pestet a Mazsihisz nevében

A szervezet jogi lépésekkel kíván válaszolni az ízléstelen kampányra.

2022. Július 25. 15:20, hétfő | Magyarország

A MAZSIHISZ találkozót kért Orbán Viktortól a miniszterelnök Tusványoson tett kijelentései miatt

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége felháborodott Orbán Viktor kijelentésén, aki a romániai Tusnádfürdőn, a Magyarok 31. Nyári Egyetemén tartott szombati beszédében a faji keveredés kérdését is érintette.