2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2020. Június 26. 18:00, péntek | Helyi
Forrás: TASR

Krasznón bezárják az oktatási intézményeket a koronavírus miatt

Krasznón bezárják az oktatási intézményeket a koronavírus miatt

A csacai járásbeli Krasznó (Krásno nad Kysucou) város válságstábja hétfőtől elrendelte a Mládežnícka utcai alapiskola és a Lesnícka utcai óvoda bezárását.

A város honlapján található információk szerint a döntés oka a járványügyi helyzet rosszabbra fordulása, illetve a koronavírus-fertőzöttek számának az emelkedése.

A Lesnícka utcai óvodának július 13-án kellene újra kinyitnia. A válságstáb javasolja a sportrendezvények törlését, és az edzéseken részt vevő sportolók számának a csökkentését. A javaslat a kulturális rendezvényeket is érinti. Ezenkívül azt tanácsolják, hogy senki ne látogassa a gyermekjátszótereket, és hogy a kerékpárúton is csak korlátozott számban közlekedjenek az emberek. Továbbá korlátoznák a csoportos összejöveteleket, és a szájmaszkok viselésére, illetve a fertőtlenítőszerek használatára hívják fel a figyelmet.

„Krasznó városa arra kéri a lakosokat, hogy ne látogassák a hivatalokat, és éljenek az elektronikus ügyintézés lehetőségével. Megelőző intézkedésekről van szó, ezért arra kérjük a lakosokat, hogy az intézkedéseket fegyelmezetten kezeljék, és tartsák be az egészségügyi rendelkezéseket” – áll a város honlapján.

„A Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ) számított z új esetek számának növekedésére, mivel az egészségügyi szakemberek igyekeznek felkutatni minden olyan személyt, aki kapcsolatba került az igazolt fertőzöttekkel, és rajtuk is elvégezni a tesztet. A pozitív esetek nagy részében fennáll az epidemiológiai kapcsolat azokkal a személyekkel, akiknél korábban igazolták a fertőzést. Legtöbbször családi kapcsolatokról van szó. Ugyanakkor olyan esetek is vannak, amikor valaki külföldről hozta haza a megbetegedést” – tette hozzá Daša Račková, a Közegészségügyi Hivatal szóvivője.

Emlékeztetett: a csacai (Čadca) Regionális Közegészségügyi Hivatal nem ajánlja a tömegrendezvények szervezését a Csacai és a Kiszucaújhelyi járásban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.