2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2021. Február 09. 18:26, kedd | Koronavírus
Forrás: TASR

Krajčí: Enyhe rosszabbodás tapasztalható a járványügyi helyzet kapcsán

Krajčí: Enyhe rosszabbodás tapasztalható a járványügyi helyzet kapcsán

POZSONY, február 9. – A szlovákiai járványügyi helyzet enyhe mértékben, de rosszabbodott. Ezt Marek Krajčí miniszter nyilatkozta a keddi elemzést követően. Véleménye szerint az iskolák nyitása csak ronthat a helyzeten.

Naponta átlagban 100-an halnak meg, a vírus reprodukciós értéke pedig még mindig 1 felett van. A tárcavezető hozzátette, hogy február 13-án kezdődik annak a 40,000 pedagógusnak az oltása, akik a legújabb rendeletek alapján lassan visszaállnak munkába. Az oltás szombaton és vasárnap zajlik majd, a tanárok számára 12 oltóközpont áll rendelkezésre. Március 1-től pedig indul az AstraZeneca vakcina általi oltási hullám.

Ami a járásokat illeti, a legrosszabb, fekete fázisban jelenleg 15 található: Simony (Partizánske), Dunaszerdahely, Galánta, Szinna, Nyitra, Vágsellye, Aranyosmarót, Nagyrőce, Rozsnyó, Bán, Galgóc, Pöstyén, Nagyszombat és Garamszentkereszt. A harmadik csoportban jelenleg 51, a másodikban pedig 13 járás található.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Május 17. 09:50, péntek | Magyarország

Orbán: Imádkozunk, hogy Fico minél hamarabb felépüljön

Emlékszem, amikor Szerbiában lelőtték Zoran Djindjic volt miniszterelnököt. Európának azt a területét veszélyes régiónak tartották. Akkor mindenki megdöbbent és elborzadt - mondta Orbán Viktor.

2024. Május 16. 10:27, csütörtök | Sport

HARMADIK GYŐZELEM A VB-n: A szlovákok 4:0-ra verték Lengyelországot

Samuel Hlavaj kapus 20 védést mutatott be, és bemutatta első hibátlan mérkőzését.

2024. Május 16. 10:02, csütörtök | Rendőrségi

Kaliňák: A miniszterelnök állapota a műtét után stabil, de még mindig súlyos

A kórház szóvivője hozzátette, hogy két sebészcsoport öt órán keresztül operálta a miniszterelnököt. Jelenleg az intenzív osztályon ápolják.