2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2020. Szeptember 02. 13:23, szerda | Helyi
Forrás: TASR

KRAJČÍ: A szlovák laboratóriumok akár 7500 mintát is képesek kivizsgálni naponta

KRAJČÍ: A szlovák laboratóriumok akár 7500 mintát is képesek kivizsgálni naponta

POZSONY, szeptember 2. – A szlovák koronavírussal foglalkozó laboratóriumok képesek akár 7500 mintát kivizsgálni egy nap leforgása alatt. Marek Krajčí miniszter szerint Szlovákiában helyesen végzik a teszteket.

„Szlovákia a top ötben szerepel azon a listán, ahol a legtöbb tesztet végzik el a pozitív eredmények arányában. Pontosan úgy tesztelünk, ahogy az elő van írva, a negatív tesztek és a pozitív tesztek aránya megfelelő,” mondta Krajčí.


Állítása szerint nincs olyan információ birtokában, amely szerint az új koronavírus által fertőzöttek helyzete ne lenne kordában tartva. A tegnap elhunytakhoz csak annyit mondott, hogy az egyikük egy hatvanas éveiben levő férfi volt, aki Horvátországból érkezett haza. „A betegség az elhunyt férfi esetében gyors lefolyású volt. Annak ellenére, hogy megfelelő kezelésben részesült, az életét nem sikerült megmenteni,“ tette hozzá. A másik áldozatnak egyéb súlyos betegsége is bolt. Mindkét esetben még várják a boncolás eredményét.


„Szlovákia az egyik legmegbízhatóbb ország, ami az igazolt halálestetek nyilvántartását illeti,” mondta a miniszter.


Az intelligens karantént akkor vették igénybe az emberek, amikor fennállt annak a veszélye, hogy államiba kell vonulniuk. Mostanra bárki telepítheti az alkalmazást, de senki nem fogja tudni ellenőrizni, hogy helyesen telepítették-e. „Jelenleg az intelligens karantén nehezen kihasználható. Számolunk azonban azzal, hogy az emberek felelősségteljesen állnak a veszélyhez, és amint bármilyen tünetet tapasztalnak magukon, azonnal izolációba mennek,” konstatálta a tárcavezető.


A miniszter szerint az a különbség az első és a mostani hullám között, hogy az emberek már felkészültebbek és tájékozottabbak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Február 05. 09:35, hétfő | Helyi

Dunaszerdahely: A városi buszok új menetrendje február 5-én lép hatályba

A város tömegközlekedési rendszerének fejlesztése érdekében február 5-én új menetrend lép életbe a városi buszok számára, figyelembe véve a lakossági kéréseket. A változások elsősorban az 1-es vonalra koncentrálódnak.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.