2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. Augusztus 27. 23:45, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: TASR

Köztársasági elnök: Az önkormányzatoknak szükségük van az állam kiszámíthatóságára a járvány ideje alatt

Köztársasági elnök: Az önkormányzatoknak szükségük van az állam kiszámíthatóságára a járvány ideje alatt

POZSONY, augusztus 28. – Az önkormányzatoknak szükségük van arra, hogy a kormány koronavírus-járvánnyal kapcsolatos lépései olvashatóak és kiszámíthatóak legyenek.

Erre Zuzana Čaputova elnök figyelmeztetett egy online beszélgetés után, amelyen Nyitra megye képviselői is részt vettek. Megjegyezte, hogy bár az önkormányzatok eddig is szinte minden problémájukat maguk oldották meg, kár volna veszni hagyni az elmúlt hónapok alatt szerzett tapasztalatokat.


Az önkormányzatok képviselői komoly pénzügyi kiesésekről számoltak be. Üdvözölték a kamat nélküli állami kölcsönöket, bár inkább a támogatást részesítenék előnybe. „Arra is figyelmeztettek, hogy az önkormányzatok és az állam közötti kommunikációnak javulnia kell. Egyrészt, hogy időben megkapják a szükséges adatokat, másrészt, hogy az intézkedéseket pontosan el tudják végezni,” mondta az elnök.


Az Államfőnek a héten kellett volna ellátogatnia Nyitra megyébe, a koronavírus-járvány elharapódzása miatt a találkozót azonban el kellett halasztania. Elmondása szerint ebben a helyzetben egy ilyen találkozó felelőtlenség lenne, márpedig ő nem kíván felelőtlenül viselkedni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.