2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Július 19. 01:36, kedd | Koronavírus
Forrás: samorin.sk • Közegészségügyi Hivatal

Közegészségügyi Hivatal • Védekeznünk kell a koronavírus ellen!

Közegészségügyi Hivatal • Védekeznünk kell a koronavírus ellen!

Továbbra is az oltás, a maszk és az FFP2-es reszpirátor jelenti a leghatékonyabb védelmet a koronavírus okozta covid-19 megbetegedés ellen - írja közleményében a Közegészségügyi Hivatal.

Azt is ajánlják a közegészségügyi szakemberek, hogy mindenki fontolja meg, részt vesz-e tömegrendezvényeken, és óvatosságra int a nyaralás alatt is.
„Ha egy beoltott személy találkozik a SARS-CoV-2 koronavírussal, az immunrendszere felismeri, és képes felvenni vele a harcot” – mondta Ján Mikas országos tiszti főorvos. Mikas azt is tanácsolja, aki teheti, jól szellőző helyen, lehetőleg a szabadban tartózkodjon, és tartson kellő távolságot másoktól. Azt tanácsolja, folyamatosan szellőztessük a helyiségeket.

„Ha nem lehetséges biztonságos távolságot tartani a többi embertől, javasoljuk a megfelelően felhelyezett FFP2-es szájmaszk vagy legalább az eldobható sebészeti maszk viselését” – mondta Mikas. Az országos tiszti főorvos szerint legalább 40-60 másodpercig tartó, gyakori és alapos kézmosás és alkoholos kézfertőtlenítő használata szintén csökkentheti a megfertőződés kockázatát.

„Mosatlan kézzel ne érintsük meg az arcunkat. A vírus a szemen, az orron vagy a szájon át juthat be a szervezetbe” – figyelmeztetett Mikas. Hangsúlyozta, alaposan vegyük fontolóra, hogy részt veszünk-e olyan rendezvényeken, ahol több ember van, és legyünk óvatosan a nyaralás alatt is, figyeljük az aktuális járványügyi helyzetet. Mikas figyelmeztetett, aki a COVID-19-re jellemző tüneteket észlel magán, azonnal értesítse a kezelőorvosát.

„Akinél beigazolódik a fertőzés, vagy a betegségre jellemző tünetei vannak, maradjon otthon, és tartson távolságot a vele egy háztartásban élőktől” – mondta az országos tiszti főorvos. Emlékeztetett, hogy a megfelelően felhelyezett reszpirátor a betegség alatt is jelentősen csökkenti a fertőzés továbbadásának kockázatát. A szakember hozzátette, a veszélyeztetett csoportokba tartozó személyek, ha tehetik, ne csúcsidőben menjenek bevásárolni, és ha lehetséges, ilyenkor ne szálljanak buszra, vonatra, villamosra.

ÍME A KH KÖZLEMÉNYE (LINK)

Forrás: samorin.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.