2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2021. Május 29. 22:29, szombat | Sport
Forrás: NSO, Kezdő5

Kosárlabda: A Hanga Ádámmal felálló Barcelona az Euroliga-döntőben

Kosárlabda: A Hanga Ádámmal felálló Barcelona az Euroliga-döntőben

A gránitvörös-kék egyesület Cory Higgins utolsó másodperces kosarával ünnepelhette a győzelmet és ezzel a továbbjutást.

Euroliga, elődöntő
FC Barcelona-Ax Armani Exchange Milano 84-82 (27-24, 24-18, 16-29, 17-11)

A katalánok az alapszakaszban mindkét alkalommal magabiztosan győzték le az olasz sztárcsapatot, ám arra már előzetesen is lehetett számítani, hogy az Euroliga kölni Final Fourjának elődöntőjében, egy igencsak szoros meccset játszik majd a két klub. Az első negyed még a tapogatózásról szólt, majd a második játékrészben Nikola Mirotic (21 pont, 6 lepattanó) és Nick Calathes (17 pont, 4 lepattanó, 6 gólpassz) vezérletével pillanatok alatt tizenegy pontos előnybe kerültek a gránátvörös-kékek. A nagyszünetet követően azonban váltott a Milánó és Kevin Punter (23 pont) hathatós támogatásával olyannyira megfordították a játék képét, hogy a záró tíz perc kezdetére már csak négy pont volt a felek közötti differencia.

Az utolsó felvonás ennek megfelelően egy igazi vérbeli csatát hozott, a meccset végül 0,8 másodperccel a játékidő letelte előtt Cory Higgins (11 pont) duplája döntötte el a Barcelona javára, így a spanyol gárda 2010 után ismét bejutott az Euroliga döntőjébe.

Hanga Ádám 7 és fél perc alatt 2 pontot és 1 labdaszerzést tett a közösbe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.