2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2020. Szeptember 28. 23:19, hétfő | Koronavírus
Forrás: TASR

Koronavírus: Új szigorítások lépnek érvénybe

Koronavírus: Új szigorítások lépnek érvénybe

POZSONY, szeptember 28. – A rendeletek, amelyek a koronavírus terjedését hivatottak megfékezni, szigorodni fognak. Erről a központi válságstáb döntött, amely meglebegtette a készéléti állapot lehetőségét is.

A rendeleteket a kormány fogja jóváhagyni, a tervezet legkésőbb pénteken lesz az asztalukon.

A válságstáb egyebek közt erről is döntött:
- A tömegrendezvények októbertől tilosak lesznek. Kivételt az esküvők, temetések, keresztelők és a közhatalom találkozói képeznek, valamint engedélyezve lesz minden olyan esemény, ahol a résztvevők rendelkeznek 12 óránál nem idősebb, negatív koronavírus-teszttel.
- Tilosak lesznek a sport- és kultúrrendezvények, akárcsak a céges akciók és misék.
- A bevásárlóközpontokban kötelező lesz a szájmaszk használata, a két méteres távolság betartása és az állandó dezinfekció.
- Limitálva lesz a maximális személyek száma az üzlethelyiségekben. Tíz négyzetméterre jut majd egy fő. A szabályok ellenőrzéséért az üzlethelyiség tulajdonosa felel.
- Csak azok a nyilvános étkezdék lesznek nyitva, amelyek rendelkeznek ülőhelyekkel. A nyitvatartási idő reggel 6:00 és este 22:00 között lesz. Az ablakon keresztüli eladás és a kiszállítás non-stop működhet.
- Októbertől kötelező a szájmaszk használata mind a kinti, mind a benti tereken. Kültéri helyszíneken azonban csak akkor lesz kötelező a szájmaszk, ha az illető személy olyasvalakivel találkozik, akivel nem él egy háztartásban és két méternél közelebb áll hozzá.
- Az alapiskola 5-9 évfolyamaira és a középiskolásokra továbbra is vonatkozik a szájmaszk viselése. Az 1-4 évfolyamok esetében ez csupán ajánlott, nem kötelező.
- A főiskoláknak biztosítaniuk kell a távoktatást és a diákok távozását a diákszállókról.
- Az idősek otthonában és a kórházakban tilos lesz a látogatást. Ez alól csak a kritikus állapotban lévő betegek hozzátartozói képeznek kivételt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.