2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Július 29. 20:00, szerda | Világ
Forrás: MTI

Koronavírus: Az EU több mint ezer tonna orvosi felszerelést juttat afrikai és ázsiai országokba

Koronavírus: Az EU több mint ezer tonna orvosi felszerelést juttat afrikai és ázsiai országokba

Az Európai Unió 1100 tonna orvosi és különféle egészségügyi felszerelést indított útnak Ázsiai és Afrikai országokba - írja az MTI.

A támogatott országok között van Afganisztán, Burkina Faso, a Közép-afrikai Köztársaság, a Kongói Demokratikus Köztársaság, Irán, Szudán, Dél-Szudán, Haiti, Szomália, Bissau-Guinea, Irak és Jemen.

A március eleje óta megvalósuló uniós segítségnyújtás keretében az érintett országokba eddig közel 1500 fős orvosi és ápolói személyzet érkezett - közölték.

Janez Lenarcic válságkezelésért felelős uniós biztos közölte, a globális szolidaritás jegyében további együttműködésre van szükség nemzetközi szinten, hogy valóban meg lehessen állítani a világjárványt.

Az unió egészségügyi légi hídja valódi változást hoz a törékeny egészségügyi rendszerekkel bíró országokban. Az EU folytatja európai és nemzetközi szintű tevékenységét partnereinek támogatásával a közös kihívás sikeres kezelése érdekében - tette hozzá.

Az uniós bizottság tájékoztatása szerint a koronavírus-járvány globális kezelésének segítésére létrehozott, az orvosi felszerelés, ellátás és a személyzet unión kívüli országokba szállítását biztosító humanitárius légi híd minden költségét az Európai Unió fedezi.

A visszatérő járatok a humanitárius munkát végzők és az uniós állampolgárok hazatelepítését látják el - közölték.

Címkék: EU, segítség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.