2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. Július 07. 11:53, szerda | Kzélet
Forrás: cas.sk

Korčok élesen elítéli a holland újságíró elleni támadást

Korčok élesen elítéli a holland újságíró elleni támadást

Ivan Korčok külügyminiszter szerdán közzé tett nyilatkozatában élesen elítéli azt a támadást, amelyet Peter R. de Vries, holland újságíró ellen követtek el Amszterdamban. A támadó fejen lőtte az áldozatot.

„Élesen elítélek minden támadást a szabad újságírás ellen, ez ugyanis a demokrácia egyik alappillére,” írja Twitterén a szlovák diplomácia feje. Hozzáteszi: „komoly sokkot élt át az események miatt.” A holland hírügynökségek információi alapján de Vriest kedd este 19:30 körül lőtte fejen egy ismeretlen tettes, mindezt Amszterdam egyik ismert utcáján. A riporter éppen a televízió stúdiójából távozott, amikor a Leidseplein téren megtámadták.

Frank Paauw holland rendőrfőnök szerint három férfit őrizetbe vettek, köztük lehet az igazi elkövető is. A támadás oka egyelőre ismeretlen. Mark Rutte, holland miniszterelnök „sokkolónak és elképzelhetetlennek” nevezte a támadást.

De Vriest az tette ismertté, amikor oknyomozói riportot készített a holland alvilágról. 2008-ban Emmy-t is nyert, amikor egy televíziós műsort készített Natalee Holloway-ról, egy tini lányról, aki 2005-ben tűnt el Aruba szigetén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.